En virkelig lækker vegetarisk lasagne med aubergine og intens tomatsauce.
Aubergine lasagne
Antal
personer
4
Forberedelsestid
30
minutesTilberedningstid
30
minutesFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
2 auberginer
1 tsk salt
- Ricottafyld
250 g ricotta
1 æg
0,5 tsk muskatnød
0,5 tsk salt
peber
- Tomatsauce
2 store løg
3 fed hvidløg
1 spsk olie
500 g tomat passata
2 spsk balsamico
1 spsk tomatpure
1 spsk basilikum
1 tsk timian
75 g frisk spinat
salt og peber
- Lasagne
9 fuldkornlasagneplader
100 g revet ost (f.eks. mozzarella, pecorino, emmentaler eller en blanding)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Vask auberginerne, skær toppen af og skær auberginerne ud i skiver på den lange led (så du får aubergine-plader).
- Kom aubergineskiverne på en bageplade med bagepapir og drys skiverne med salt. Lad skiverne stå og afgive væde indtil ovnen er varm.
- Når ovnen er varm bages aubergineskiverne i ca. 25-30 minutter til de gyldne.
- Imens auberginerne er i ovnen laver du det andet klar til lasagnen.
- Tomatsauce
- Hak løg og hvidløg fint. Svits i lidt olie i en gryde.
- Tilsæt tomatpassata, tomatpure, balsamico og krydderier. Lad det småsimre.
- Vask spinaten grundigt og tilføj den til saucen. Smag til med salt og peber.
- Aubergine lasagne
- Bland ingredienser til ricottafyldet sammen i en skål – du kan evt tilsætte lidt revet ost hvis du ønsker det.
- Skru ovnen ned på 180 grader.
- Saml lasagnen i et ildfast fad. Først tomatsauce, så lasagneplade, dernæst aubergineplader og så ricottofyldet. Gentag og slut af med tomatsaucen. Drys med revet ost på toppen. (Jeg bruger en blanding af mozzarella og parmesan, da jeg synes det giver en rigtig god smag).
- Bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter til pladerne er møre og osten er gylden.
- Server evt. med et par dryp basilikumpesto på toppen.
Jeg og min kæreste har lavet denne ret her til aften, og jeg MÅ sige.. fantastisk!! Meget lækkert!
Herhjemme er vi rigtig glade for at denne webside eksisterer. Det gør det super nemt bare at kopiere indkøbslisten for en hel uges aftensmad. Vi skifter mellem ugerne og personligt er jeg mest vild med vegetarretterne (trods jeg er kødspiser). Der er virkelig til forskellige smage og jeg er vild med det!
Hej Trine
Hvor er det bare dejligt at I er glade for madplanerne og opskrifterne 🙂 Vi varierer også mellem det vegetariske og almindelige herhjemme, og er blevet rigtige glade for det vegetariske køkken, særligt når der er smæk på smagen 😀 Tak fordi I følger med <3
Nem og lækker! Og bliver bestemt ikke værre af et pift cayennepeber og lidt friskrevet parmesan
Kan man erstatte auberginer med noget, jeg har været i to Rema, en Netto, en Superbrugs, en fakta og en Dagligbrugs. Alle udsolgt.
Du kan bruge squash 🙂
Meget velsmagende.
Super nemt og smager helt vildt godt. Tak for gode og nemme hverdagsopskrifter 🙂
jeg synes det ser lækkert ud
mvh magnus
Skal saltet skylles af auberginerne inden de bages?
Hvis man skulle ville jeg have skrevet det i opskriften, så nej. Som tommelfingerregel, så skal du bare gøre det der står i opskriften 😉
Jeg glæder mig til at lave den – opdagede dog lige, at der står tilberedelsestid = 30 minutter. Det kan vist ikke passe, hvis auberginerne først skal bage i ovnen 30 minutter – og lasagnen så skal bage i 30 derefter 🙂
Hold nu fast. Det er den lækreste vegetarret jeg nogensinde har smagt! Og min mand som elsker kød var dybt imponeret. Det samme med min 3 årige. Laver vi helt sikkert igen! Tak Britt.
Hvor er det bare dejligt at høre 😀