aubergine lasagne

Aubergine lasagne

En virkelig lækker vegetarisk lasagne med aubergine og intens tomatsauce.

Aubergine lasagne

5 from 11 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

30

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 2 auberginer

  • 1 tsk salt

  • Ricottafyld
  • 250 g ricotta

  • 1 æg

  • 0,5 tsk muskatnød

  • 0,5 tsk salt

  • peber

  • Tomatsauce
  • 2 store løg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 spsk olie

  • 500 g tomat passata

  • 2 spsk balsamico

  • 1 spsk tomatpure

  • 1 spsk basilikum

  • 1 tsk timian

  • 75 g frisk spinat

  • salt og peber

  • Lasagne
  • 9 fuldkornlasagneplader

  • 100 g revet ost (f.eks. mozzarella, pecorino, emmentaler eller en blanding)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask auberginerne, skær toppen af og skær auberginerne ud i skiver på den lange led (så du får aubergine-plader).
  • Kom aubergineskiverne på en bageplade med bagepapir og drys skiverne med salt. Lad skiverne stå og afgive væde indtil ovnen er varm.
  • Når ovnen er varm bages aubergineskiverne i ca. 25-30 minutter til de gyldne.
  • Imens auberginerne er i ovnen laver du det andet klar til lasagnen.
  • Tomatsauce
  • Hak løg og hvidløg fint. Svits i lidt olie i en gryde.
  • Tilsæt tomatpassata, tomatpure, balsamico og krydderier. Lad det småsimre.
  • Vask spinaten grundigt og tilføj den til saucen. Smag til med salt og peber.
  • Aubergine lasagne
  • Bland ingredienser til ricottafyldet sammen i en skål – du kan evt tilsætte lidt revet ost hvis du ønsker det.
  • Skru ovnen ned på 180 grader.
  • Saml lasagnen i et ildfast fad. Først tomatsauce, så lasagneplade, dernæst aubergineplader og så ricottofyldet. Gentag og slut af med tomatsaucen. Drys med revet ost på toppen. (Jeg bruger en blanding af mozzarella og parmesan, da jeg synes det giver en rigtig god smag).
  • Bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter til pladerne er møre og osten er gylden.
  • Server evt. med et par dryp basilikumpesto på toppen.

7 Comments

  1. Trine Gyldendal

    Jeg og min kæreste har lavet denne ret her til aften, og jeg MÅ sige.. fantastisk!! Meget lækkert!
    Herhjemme er vi rigtig glade for at denne webside eksisterer. Det gør det super nemt bare at kopiere indkøbslisten for en hel uges aftensmad. Vi skifter mellem ugerne og personligt er jeg mest vild med vegetarretterne (trods jeg er kødspiser). Der er virkelig til forskellige smage og jeg er vild med det!

    • Britt // Sund på budget

      Hej Trine
      Hvor er det bare dejligt at I er glade for madplanerne og opskrifterne 🙂 Vi varierer også mellem det vegetariske og almindelige herhjemme, og er blevet rigtige glade for det vegetariske køkken, særligt når der er smæk på smagen 😀 Tak fordi I følger med <3

    • Nem og lækker! Og bliver bestemt ikke værre af et pift cayennepeber og lidt friskrevet parmesan

  2. Kan man erstatte auberginer med noget, jeg har været i to Rema, en Netto, en Superbrugs, en fakta og en Dagligbrugs. Alle udsolgt.

  3. Birgitte Andersen

    Meget velsmagende.

  4. Super nemt og smager helt vildt godt. Tak for gode og nemme hverdagsopskrifter 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*