Pastafad er en super nem og hurtig ret, og så den meget velegnet til at få brugt resterne fra grøntsagsskuffen 🙂
Vegetarisk pastafad
Antal
4
personerForberedelsestid
25
minutesTilberedningstid
20
minutesFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
300 g fuldkornspasta
1 broccoli i buketter
1 squash i tern
1 porre i skiver
1 peberfrugt i tern
75 g cheasy mozzarella 13%
- Bechamelsauce
6 dl minimælk
1 dl vand
2 spsk hvedemel
1 tsk muskatnød, støødt
75 g cheasy mozzarella 13%
salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Kog pastaen som anvist på pakken i letsaltet vand, dog må pastaen gerne have en smule bid da den også skal i ovnen – så kog den lidt kortere tid.
- Imens pastaen koger, vaskes og skæres grøntsagerne i mundrette stykker og der laves bechamel sauce.
- Steg grøntsagerne i 5 minutter på panden.
- Bechamelsauce
- Lav en jævning af 1 dl vand og mel. Bring mælken i kog i en gryde under omrøring. Tilsæt meljævningen under omrøring. Tilsæt revet ost og kog sovsen igennem, stadig under omrøring. Smag til med salt, peber og muskatnød.
- Pastafad
- Fordel den (næsten)kogte pasta og grøntsagerne i et ildfast fad.
- Hæld sauce over og drys med resten af osten.
- Gratiner pastafadet i ovnen i ca. 20 minutter til osten er gylden. Servér.