vegetarisk pastafad

Vegetarisk pastafad

Pastafad er en super nem og hurtig ret, og så den meget velegnet til at få brugt resterne fra grøntsagsskuffen 🙂

Vegetarisk pastafad

3 from 45 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

25

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 300 g fuldkornspasta

  • 1 broccoli i buketter

  • 1 squash i tern

  • 1 porre i skiver

  • 1 peberfrugt i tern

  • 75 g cheasy mozzarella 13%

  • Bechamelsauce
  • 5 dl minimælk

  • 1 dl vand

  • 2 spsk hvedemel

  • 1 tsk muskatnød, støødt

  • 75 g cheasy mozzarella 13%

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Kog pastaen som anvist på pakken i letsaltet vand, dog må pastaen gerne have en smule bid da den også skal i ovnen – så kog den lidt kortere tid.
  • Imens pastaen koger, vaskes og skæres grøntsagerne i mundrette stykker og der laves bechamel sauce.
  • Steg grøntsagerne i 5 minutter på panden.
  • Bechamelsauce
  • Lav en jævning af 1 dl vand og mel. Bring mælken i kog i en gryde under omrøring. Tilsæt meljævningen under omrøring. Tilsæt revet ost og kog sovsen igennem, stadig under omrøring. Smag til med salt, peber og muskatnød.
  • Pastafad
  • Fordel den (næsten)kogte pasta og grøntsagerne i et ildfast fad.
  • Hæld sauce over og drys med resten af osten.
  • Gratiner pastafadet i ovnen i ca. 20 minutter til osten er gylden. Servér.

6 Comments

  1. Anne-Marie Holm

    Hej,
    Er dette en ret, jeg kan forberede op til det punkt, hvor den skal i ovnen, og så fryse ned?
    Mvh Anne-Marie

  2. Jeg sætter stor pris på din blog, men den her opskrift var ikke lige mig. Jeg savner lidt mere smag. hvis den kommer på menuen igen vil jeg nok prøve med hvidløg, tomater, løg, og måske paprika eller dijon?

    Fint med mange grøntsager, og tak for dit hårde arbejde! 🙂

    • Britt // Sund på budget

      Jeg kan ikke ramme alle hver gang, men godt at man altid kan tilpasse retten til sin egen smag 🙂

  3. Er der noget sted hvor man kan se ernæringsværdier / energifordeling på dine lækre retter?

    Tak for mad.

    • Britt // Sund på budget

      Velbekomme 🙂

      Nej, jeg holder helt bevidst næringsindholdet væk fra siden, da det ikke er det fokus jeg ønsker der skal være 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*