Pastafad er en super nem og hurtig ret, og så den meget velegnet til at få brugt resterne fra grøntsagsskuffen 🙂
Vegetarisk pastafad
Ingredienser
- 300 g fuldkornspasta
- 1 broccoli
- 1 squash
- 1 porre
- 1 peberfrugt
- 75 g cheasy mozzarella 13%
Bechamelsauce
- 5 dl minimælk
- 1 dl vand
- 2 spsk hvedemel
- 1 tsk muskatnød, støødt
- 75 g cheasy mozzarella 13%
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Kog pastaen som anvist på pakken i letsaltet vand, dog må pastaen gerne have en smule bid da den også skal i ovnen – så kog den lidt kortere tid.
- Imens pastaen koger, vaskes og skæres grøntsagerne i mundrette stykker og der laves bechamel sauce.
- Steg grøntsagerne i 5 minutter på panden.
Bechamelsauce
- Lav en jævning af 1 dl vand og mel. Bring mælken i kog i en gryde under omrøring. Tilsæt meljævningen under omrøring. Tilsæt revet ost og kog sovsen igennem, stadig under omrøring. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Pastafad
- Fordel den (næsten)kogte pasta og grøntsagerne i et ildfast fad.
- Hæld sauce over og drys med resten af osten.
- Gratiner pastafadet i ovnen i ca. 20 minutter til osten er gylden. Servér.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Hej,
Er dette en ret, jeg kan forberede op til det punkt, hvor den skal i ovnen, og så fryse ned?
Mvh Anne-Marie
Det tænker jeg godt at du kan, men jeg har ikke selv erfaring med det 🙂
Jeg sætter stor pris på din blog, men den her opskrift var ikke lige mig. Jeg savner lidt mere smag. hvis den kommer på menuen igen vil jeg nok prøve med hvidløg, tomater, løg, og måske paprika eller dijon?
Fint med mange grøntsager, og tak for dit hårde arbejde! 🙂
Jeg kan ikke ramme alle hver gang, men godt at man altid kan tilpasse retten til sin egen smag 🙂
Er der noget sted hvor man kan se ernæringsværdier / energifordeling på dine lækre retter?
Tak for mad.
Velbekomme 🙂
Nej, jeg holder helt bevidst næringsindholdet væk fra siden, da det ikke er det fokus jeg ønsker der skal være 🙂
Pingback: Ugens madplan uge 12 – Milles mad
Mmmm, virkelig lækker ret! Det bliver min go-to, kan jeg mærke 😁
Nærmest ingen smag, kedelig ret.
Husk altid at smage saucen til 🙂