bagte tomater burrata

Bagte tomater med burrata og persilleolie

bagte tomater burrata

Denne ret perfekt til de lune sommeraftener enten som forret eller som en super lækker og simpel hovedret. Retten er virkelig nem at lave og så smager den som fuglene synger 🙂 Det kan godt betale sig at købe lidt ekstra gode tomater.

Burrata er en mozzarella lignende ost, men meget mere cremet og ikke helt så fast – den smager fantastisk, og er som mozzarella meget mild i smagen.

bagte tomater burrata

Bagte tomater med burrata og persilleolie

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Forret, Hovedret, Sommer
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg cherrytomater
  • 2 spsk olie (helst olivenolie)
  • 2 spsk balsamico
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk oregano
  • salt og peber

Persilleolie

  • 1 håndfuld persille
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olie (helst olivenolie)
  • salt og peber

Andet

  • 2 stk burrata
  • ciabattabrød eller lign.

Sådan gør du
 

Bagte tomater

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask tomaterne og kom dem i et ildfast fad. Vend tomaterne med olie, balsamico og krydderier.
  • Bag tomaterne i ovnen i ca. 20 minutter til de er blød og begynder at falde sammen.
  • Tag tomaterne ud af ovnen og lad dem køle lidt.

Persilleolie

  • Blend persille sammen med hvidløg, olie og salt og peber til en jævn olie. Juster tykkelsen med olien – hæld lidt i ad gangen.

Baget tomater med burrata og persilleolie

  • Portions anret de bagte tomater på en 4 tallerkner. Del burrataen i 2 og læg en halvdel på hver portion. Hæld lidt persilleolie over anretningen og server med lunt brød.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
bagte tomater burrata
Processed with VSCO with preset

One Comment

  1. Det her skal vi ha hver eneste gang vi skal ha gæster på besøg hele sommeren! Det smager simpelthen så godt og er mega hurtigt, er nemt at lave, og resultatet er imponerende.
    Jeg kunne bade i persilleolien

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*