Nu har jeg fået anbefalet burger roulade så mange gange, så nu kommer det endelig på planen 🙂 Burger roulade eller big mac roulade som det også kaldes, er hit hos både store og små, og fyldet kan man variere som man har lyst til – bare husk at give den gas med grøntsagerne 😉
Burger (eller Big Mac) roulade
Ingredienser
Roulade
- 4 æg
- 125 g hvedemel
- 5 dl minimælk
- 0,5 tsk salt
Fyld
- 400 g hakket oksekød max 10% fedt
- 75 gram cheasy revet mozzarella
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk paprika
- salt og peber
- olie til stegning
- 0,5 iceberg
- 2 tomater
- 0,5 agurk
- 1 alm. løg eller rødløg
- evt et par hakkede syltede agurker hvis du har
Dressing
- 2 spsk cheasy fraiche 5%
- 3 spsk ketchup
- 2 tsk sennep
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Alle ingredienser til roulade dejen piskes sammen og hældes ud i en stor bradepande beklædt med bagepapir.
- Bag rouladen midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Fyld
- Oksekødet svitses på en pande med 1 spsk olie. Tilsæt presset hvidløg, og krydr med paprika, salt og peber.
- Salat snittes, tomat, agurk og løg skæres i skiver.
- Vend den bagte roulade ud på bordet eller et stort spækbrædt (med bagepapiret opad). Træk herefter papiret forsigtigt af uden at ødelægge rouladen.
- Fordel fyldet på rouladen i denne rækkefølge: oksekød, revet ost, salat, agurk, tomat, (syltede agurker), løg og dressing.
- Rul rouladen sammen. Du kan forsøge at skære den i skiver, det kan dog være svært, så jeg plejer at skære den i kvarte.
Pingback: Sund madplan uge 4 - Sund på budget
dejen blev helt boblet efter at have været i ovn, og dermed ujævnt bagt. På grund af dette, kunne den slet ikke rulles og så ikke pænt ud.
men det smagt godt, forventingen var dog lidt noget andet
Dejen pustede sig helt op og lignede en hovedpude under bagningen. Men efter vi havde åbnet ovnen, så den faldt sammen og havde fået lidt længere tid, blev den rigtig god. Rouladen var dog mere som en omelet synes vi. Det smagte super godt, og min søn på 9 siger at det er hans nye yndlingsret
Lidt kortere bagetid blev lidt for mærk
Fulgte opskriften til punkt og prikke – virkelig en lækker ret, som klart kan anbefales til alle børnefamilier – også dem med små kræsne børn. Tak for en ny favorit herhjemme!
En fantastisk lækker ret, der er nem og hurtig at lave. Og så smager den himmelsk. Det bliver en af bores favoritter herhjemme.