mulligatawny

Karrysuppe med kokosmælk og ris

Ugens suppe er en kækker karrysag med ris, peberfrugt og kokosmælk. Har du lyst kan du også tilføje 1 dl røde linser og lade dem koge med i 20 minutter. Det øger protein og fibermængden i retten, og er med til at give ekstra mæthed 🙂 Linserne suger en del væske, så du skal sandsynligvis supplere op med lidt ekstra vand også. God fornøjelse!

Karrysuppe med kokosmælk og ris

4 from 7 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Suppe, Vegetar, Vegansk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

40

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 1 spsk 1 olie

  • 2 2 alm løg i tern

  • 2 fed 2 hvidløg

  • 3 spsk 3 karry

  • 3 3 gulerødder i tern

  • 2 2 peberfrugter

  • 1 1 æble i tern

  • 400 ml 400 kokosmælk

  • 6 dl 6 vand

  • 2 2 bouillonterninger høns eller grøntsag

  • 1 spsk 1 paprika

  • 1,5 dl 1,5 ris

  • 2 spsk 2 citronsaft

  • salt og peber

  • evt. mel til jævning

  • Tilbehør
  • 1 pk 1 fuldkornsbaguettes

Sådan gør du

  • Løg og hvidløg skrælles og hakkes i fine tern. Varm lidt olie og svits først løg og karry af et par minutter og tilføj herefter hvidløg.
  • Gulerødder skrællet og skåret i tern tilføjes sammen med peberfrugt og æble i tern. Svits kort.
  • Tilføj vand, kokosmælk, bouillonterninger, ris, paprika samt citronsaft. Lad det simre til risene er møre.
  • Smag suppen til med salt og peber, evt. mere citron, og jævn den evt, med lidt meljævning.

Noter

  • Ønsker du kød kan opskriften kan også laves med kogt kylling eller rejer.
  • Du kan også tilføje forårsløg, 1 porre eller sukkerærter til suppen.

6 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 4 - Sund på budget

  2. Betina Møller

    Er det 1,5 DL ris? 🙂

  3. Synes du man kan lave den med kokosmælk light? 🙂

  4. Den smagte virkelig godt! Tusind tak <3

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*