Dagens burger med fiskefrikadeller en super børnevenlig måde at servére fisk på. Frikadellerne er meget milde i smagen og smager rigtig lækkert i en burgerbolle med masser af salat 🙂 Burgerne serveres med bagte rodfrugter for at tilføre måltidet lidt ekstra grønt og mæthed.
Burger med fiskefrikadeller og bagte rodfrugter
Ingredienser
- 4 store fuldkornsburgerboller
- 400 g fiskefars
- 0,5 iceberg
- 0,5 agurk
- 2 tomater
- 1 kg blandede rodfrugter pastinak, persillerødder, knoldeselleri, jordskok osv.
- 2 spsk olie
- 2 tsk timian
- salt og peber
- remoulade
Sådan gør du
- Rodfrugter: tænd ovnen på 200 grader. Skræl rodfrugterne og skær dem i mundrette stykke. Vend dem med olie og timian samt salt og peber.
- Fordel rodfrugterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter. Rør gerne i dem undervejs.
- Form farsen til enten små frikadeller eller til 4 store bøffer. Steg dem i lidt olie på panden til de er gyldne og gennemstegte.
- Snit grøntsagerne og lun bollerne. Smør bollerne med remoulade eller en kombination af mayo og sennep. Fyld bollerne med masser af grønt samt fiskefrikadeller og servér dem sammen med de bagte rodfrugter.
Pingback: Sund madplan uge 48 - Sund på budget