butter chicken

Butter chicken

En sundere fortolkning af den super lækre indiske ret, butter chicken 😜

Butter chicken

5 from 2 stemmer
Opskriften er lavet af Britt // Sund på budget Ret kylling, indisk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

15

minutter
Tilberedningstid

25

minutter
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 400 g 400 kyllingebryst, – inderfilet eller lårfilet

  • 1 spsk 1 olie

  • 1 1 alm. løg i fine tern

  • 3 fed 3 hvidløg

  • 1 spsk 1 garam masala

  • 1 tsk 1 spidskommen

  • 1 tsk 1 ingefær (evt. frisk revet)

  • 1 tsk 1 koriander

  • chili el. cayennepeber efter smag

  • 500 g 500 tomat passata

  • 70 g 70 tomatpure

  • 250 ml 250 madlavningsfløde

  • 1 1 bouillonterning høns el. grøntsag

  • 2 tsk 2 sukker

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 300 g 300 ris

  • 350 g 350 blomkålsris

  • evt. naanbrød

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i mundrette bider. Opvarm lidt olie i en gryde og svits kyllingestykkerne – de skal bare tage farve.
  • Tilsæt løg i tern og presset hvidløg, og svits kort til løgene er klare.
  • Tilsæt krydderierne og svits ganske kort.
  • Tilsæt tomat passata, tomatpure, madlavningsfløde, sukker og bouillonterning.
  • Lad retten simre ved lav varme i ca. 10-15 minutter.
  • Smag til med salt og peber, og evt. mere krydderi
  • Kog risene som anvist på posen og kog evt. blomkålsrisene med de sidste 5 minutter.
  • Server butterchicken sammen ris/blomkålsris.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*