butter chicken

Butter chicken

En sundere fortolkning af den super lækre indiske ret, butter chicken 😜

Butter chicken

5 from 2 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: kylling, indisk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

25

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 400 g kyllingebryst, – inderfilet eller lårfilet

  • 1 spsk olie

  • 1 alm. løg i fine tern

  • 3 fed hvidløg

  • 1 spsk garam masala

  • 1 tsk spidskommen

  • 1 tsk ingefær (evt. frisk revet)

  • 1 tsk koriander

  • chili el. cayennepeber efter smag

  • 500 g tomat passata

  • 70 g tomatpure

  • 250 ml madlavningsfløde

  • 1 bouillonterning høns el. grøntsag

  • 2 tsk sukker

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 300 g ris

  • 350 g blomkålsris

  • evt. naanbrød

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i mundrette bider. Opvarm lidt olie i en gryde og svits kyllingestykkerne – de skal bare tage farve.
  • Tilsæt løg i tern og presset hvidløg, og svits kort til løgene er klare.
  • Tilsæt krydderierne og svits ganske kort.
  • Tilsæt tomat passata, tomatpure, madlavningsfløde, sukker og bouillonterning.
  • Lad retten simre ved lav varme i ca. 10-15 minutter.
  • Smag til med salt og peber, og evt. mere krydderi
  • Kog risene som anvist på posen og kog evt. blomkålsrisene med de sidste 5 minutter.
  • Server butterchicken sammen ris/blomkålsris.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*