En sundere fortolkning af den super lækre indiske ret, butter chicken 😜

Butter chicken
Ingredienser
- 400 g kyllingebryst, – inderfilet eller lårfilet
- 1 spsk olie
- 1 alm. løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk garam masala
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk ingefær
- 1 tsk koriander
- chili el. cayennepeber efter smag
- 500 g tomat passata
- 70 g tomatpure
- 250 ml madlavningsfløde
- 1 bouillonterning
- 2 tsk sukker
- salt og peber
Tilbehør
- 300 g ris
- 350 g blomkålsris
- evt. naanbrød
Sådan gør du
- Skær kyllingen i mundrette bider. Opvarm lidt olie i en gryde og svits kyllingestykkerne – de skal bare tage farve.
- Tilsæt løg i tern og presset hvidløg, og svits kort til løgene er klare.
- Tilsæt krydderierne og svits ganske kort.
- Tilsæt tomat passata, tomatpure, madlavningsfløde, sukker og bouillonterning.
- Lad retten simre ved lav varme i ca. 10-15 minutter.
- Smag til med salt og peber, og evt. mere krydderi
- Kog risene som anvist på posen og kog evt. blomkålsrisene med de sidste 5 minutter.
- Server butterchicken sammen ris/blomkålsris.