Butternut risotto med spinat og porre

En lækker vegetarisk risotto som kan bruges både som hovedret eller som tilbehør til veggiedeller, kylling eller fisk 🙂 Jeg bruger almindelig ris i stedet for risottoris, da jeg synes de er ret dyre og hverken gør retten dårligere eller bedre – men det kan man altså gøre helt som man vil 😉

Butternut risotto med spinat og porre

4 from 6 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 2 spsk olie

  • 0,5 butternut squash (græskar)

  • 1 porrer

  • 4 fed hvidløg

  • 300 g ris

  • 1 liter vand

  • 1 bouillonterning

  • 0,5 tsk rosmarin

  • 0,5 tsk timian

  • 50 g revet parmesan (el. lign.)

  • 75 g frisk spinat

  • 2 spsk citronsaft

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Vask, halvér butternut squashen og fjern kernerne med en ske. Skær skrællen af butternut squashen og skær resten i små mundrette tern. (Det du ikke bruger fra den kan fryses ned – det smager rigtig godt bagt eller ristet på panden).
  • Porren rengøres og skæres i tynde skiver. Hak eller pres hvidløgene.
  • Opvarm lidt olie i en stor gryde. Tilsæt butternut og porre, og svits et par minutter.
  • Tilsæt hvidløg og ris, og lad det stege med 1-2 minutter.
  • Tilsæt vand, krydderier og bouillonterning, og lad retten simre ved middel varme uden låg i 15-20 minutter til risene er møre. Rør i retten undervejs – især til sidst hvor den ellers godt kan brænde på.
  • Når vandet er næsten kogt ind, tilsættes frisk spinat (husk at skyl det grundigt!), citronsaft og parmesan. Rør det i retten og lad det simre med de sidste minutter.
  • Smag til godt med salt og peber.

Noter

  • Skal det være ekstra lækkert, så erstat 1-2 dl vand med hvidvin.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*