En lækker vegetarisk risotto som kan bruges både som hovedret eller som tilbehør til veggiedeller, kylling eller fisk 🙂 Jeg bruger almindelig ris i stedet for risottoris, da jeg synes de er ret dyre og hverken gør retten dårligere eller bedre – men det kan man altså gøre helt som man vil 😉

Butternut risotto med spinat og porre
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 0,5 butternut squash
- 1 porrer
- 4 fed hvidløg
- 300 g ris
- 1 liter vand
- 1 bouillonterning
- 0,5 tsk rosmarin
- 0,5 tsk timian
- 50 g revet parmesan
- 75 g frisk spinat
- 2 spsk citronsaft
- salt og peber
Sådan gør du
- Vask, halvér butternut squashen og fjern kernerne med en ske. Skær skrællen af butternut squashen og skær resten i små mundrette tern. .
- Porren rengøres og skæres i tynde skiver. Hak eller pres hvidløgene.
- Opvarm lidt olie i en stor gryde. Tilsæt butternut og porre, og svits et par minutter.
- Tilsæt hvidløg og ris, og lad det stege med 1-2 minutter.
- Tilsæt vand, krydderier og bouillonterning, og lad retten simre ved middel varme uden låg i 15-20 minutter til risene er møre. Rør i retten undervejs – især til sidst hvor den ellers godt kan brænde på.
- Når vandet er næsten kogt ind, tilsættes frisk spinat (husk at skyl det grundigt!), citronsaft og parmesan. Rør det i retten og lad det simre med de sidste minutter.
- Smag til godt med salt og peber.
Virkelig lækker ret, der gik rent hjem hos os alle. Jeg havde en god portion tilovers, så lavede jeg risotto-deller af resterne til madpakker.