Butternut risotto med spinat og porre

En lækker vegetarisk risotto som kan bruges både som hovedret eller som tilbehør til veggiedeller, kylling eller fisk 🙂 Jeg bruger almindelig ris i stedet for risottoris, da jeg synes de er ret dyre og hverken gør retten dårligere eller bedre – men det kan man altså gøre helt som man vil 😉

butternut risotto

Butternut risotto med spinat og porre

4.37 fra 19 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 spsk olie
  • 0,5 butternut squash
  • 1 porrer
  • 4 fed hvidløg
  • 300 g ris
  • 1 liter vand
  • 1 bouillonterning
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk timian
  • 50 g revet parmesan
  • 75 g frisk spinat
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Vask, halvér butternut squashen og fjern kernerne med en ske. Skær skrællen af butternut squashen og skær resten i små mundrette tern. .
  • Porren rengøres og skæres i tynde skiver. Hak eller pres hvidløgene.
  • Opvarm lidt olie i en stor gryde. Tilsæt butternut og porre, og svits et par minutter.
  • Tilsæt hvidløg og ris, og lad det stege med 1-2 minutter.
  • Tilsæt vand, krydderier og bouillonterning, og lad retten simre ved middel varme uden låg i 15-20 minutter til risene er møre. Rør i retten undervejs – især til sidst hvor den ellers godt kan brænde på.
  • Når vandet er næsten kogt ind, tilsættes frisk spinat (husk at skyl det grundigt!), citronsaft og parmesan. Rør det i retten og lad det simre med de sidste minutter.
  • Smag til godt med salt og peber.

Noter

u003cliu003eSkal det være ekstra lækkert, så erstat 1-2 dl vand med hvidvin.u003c/liu003e
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

One Comment

  1. Virkelig lækker ret, der gik rent hjem hos os alle. Jeg havde en god portion tilovers, så lavede jeg risotto-deller af resterne til madpakker.

4.37 from 19 votes (18 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*