butternut suppe

Butternut squash suppe med porre og kartofler

En virkelig lækker suppe med smag af efterår. Skal det være lidt ekstra lækkert, kan du lave den topping der står i opskriften, men skal det være nemt i hverdagen kan det sagtens undlades og i stedet servere suppen med godt fuldkornsbrød 🙂

Butternut squash suppe med porre og kartofler

0 from 0 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Suppe
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

40

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 1 1 butternut squash

  • 250 g 250 kartofler

  • 200 g 200 gulerødder

  • 2 2 porrer

  • 3 fed 3 hvidløg

  • 1 spsk 1 olie eller smør

  • 8 dl 8 vand

  • 1 1 bouillonterninger

  • 2,5 dl 2,5 madlavningsfløde

  • 2 spsk 2 citronsaft

  • 2 tsk 2 timian

  • salt og peber

  • Topping
  • 1 pk 1 bacon i tern

  • 1 bk 1 champignon

  • 2 2 store løg

Sådan gør du

  • Vask butternut squashen, flæk den på langs, skrab kernerne ud og skær squashen i grove tern.
  • Skræl hvidløg, gulerødder og kartofler, rengør porrerne og skær det hele i grove stykke.
  • Opvarm fedtstof i en stor gryde, svits butternut og hvidløg kort.
  • Tilsæt resten af grøntsagerne samt vand og bouillonterning, og bring det hele i kog.
  • Lad det simre ca. 30 minutter til grøntsagerne er møre.
  • Blend suppen helt glat og jævn, og tilsæt madlavningsfløde, timian citronsaft og salt og peber.
  • Smag suppen til med citronsaft og krydderier.
  • Server suppen med topping eller godt fuldkornsbrød.
  • Topping
  • Rengør champignoner og skræl løgene, skær det hele i skiver.
  • Rist bacon sprødt på en pande, tag det til side og rist champignon og løg til de er gyldne.
  • Bland løg, champignon og bacon i en skål og server det til suppen.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*