butternut suppe

Butternut squash suppe med porre og kartofler

En virkelig lækker suppe med smag af efterår. Skal det være lidt ekstra lækkert, kan du lave den topping der står i opskriften, men skal det være nemt i hverdagen kan det sagtens undlades og i stedet servere suppen med godt fuldkornsbrød 🙂

butternut suppe

Butternut squash suppe med porre og kartofler

3 fra 1 stemme
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Ret Suppe
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 butternut squash
  • 250 g kartofler
  • 200 g gulerødder
  • 2 porrer
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk olie eller smør
  • 8 dl vand
  • 1 bouillonterninger
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 tsk timian
  • salt og peber

Topping

  • 150 g bacon i tern, fedtreduceret
  • 1 bk champignon
  • 2 store løg

Sådan gør du
 

  • Vask butternut squashen, flæk den på langs, skrab kernerne ud og skær squashen i grove tern.
  • Skræl hvidløg, gulerødder og kartofler, rengør porrerne og skær det hele i grove stykke.
  • Opvarm fedtstof i en stor gryde, svits butternut og hvidløg kort.
  • Tilsæt resten af grøntsagerne samt vand og bouillonterning, og bring det hele i kog.
  • Lad det simre ca. 30 minutter til grøntsagerne er møre.
  • Blend suppen helt glat og jævn, og tilsæt madlavningsfløde, timian citronsaft og salt og peber.
  • Smag suppen til med citronsaft og krydderier.
  • Server suppen med topping eller godt fuldkornsbrød.

Topping

  • Rengør champignoner og skræl løgene, skær det hele i skiver.
  • Rist bacon sprødt på en pande, tag det til side og rist champignon og løg til de er gyldne.
  • Bland løg, champignon og bacon i en skål og server det til suppen.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*