En super nem mexicanskinspireret hverdagsret. Man skal selv styre hvor stærk retten skal være, så den kan sagtens spises af sarte munde 😉


Tacoskaller med frijoles negros (sorte bønner)
Ingredienser
- 3 ds sorte bønner
- 2 alm. løg
- 3 fed hvidløg
- 2 peberfrugt
- 1 spsk olie
- 2,5 dl vand
- 2 spsk balsamico el. rødvinseddike
- 2 tsk sukker
- 3 laurbærblade
- 2 tsk oregano
- 1,5 tsk spidskommen
- salt og peber
Tilbehør
- 1 pk tacoskaller
- 1 ps revet cheddar
- 1 gl tacosauce
- evt. jalapenos, majs, avocado, osv.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Dræn væden fra de sorte bønner og skyl dem under den kolde hane.
- Hak løg, hvidløg og peberfrugt fint.
- Opvarm lidt olie i en gryde og svits løg, hvidløg og peberfrugt til løgene er klare.
- Tilsæt de sorte bønner og svits kort.
- Tilsæt vand, laurbærblade, balsamico, sukker og krydderier, og lad det hele simre ved lav varme til vandet er kogt næsten ind.
- Fjern laurbærbladene og smag til med salt og peber.
Taco
- Fyld tacoskallerne med bønnefyld og drys med revet cheddar. Stil skallerne i et ildfast fad, så fyldet ikke flyder ud.
- Bag dem i ovnen i ca. 5-7 minutter til osten er smeltet og skallerne varme.
- Server med en klat tacosauce, og evt. topping af jalapenos, majs, avocado eller hvad man har lyst til.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Overraskende lækkert! Vi spiste det som et helt måltid med lidt salat til, og det var fuldt tilstrækkeligt.
Utrolig god opskrift, virkeligt stort cadeau til dig.
Lækker ret. Vi tilføjede en grøn salat, for at gøre det lidt mere friskt.