taco sorte bønner

Tacoskaller med frijoles negros (sorte bønner)

En super nem mexicanskinspireret hverdagsret. Man skal selv styre hvor stærk retten skal være, så den kan sagtens spises af sarte munde 😉

taco sorte bønner

Tacoskaller med frijoles negros (sorte bønner)

0 from 0 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

10

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 3 ds 3 sorte bønner

  • 2 2 alm. løg

  • 3 fed 3 hvidløg

  • 2 2 peberfrugt

  • 1 spsk 1 olie

  • 2,5 dl 2,5 vand

  • 2 spsk 2 balsamico el. rødvinseddike

  • 2 tsk 2 sukker

  • 3 3 laurbærblade

  • 2 tsk 2 oregano

  • 1,5 tsk 1,5 spidskommen

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 1 pk 1 tacoskaller

  • 1 ps 1 revet cheddar

  • 1 gl 1 tacosauce medium el. stærk

  • evt. jalapenos, majs, avocado, osv.

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Dræn væden fra de sorte bønner og skyl dem under den kolde hane.
  • Hak løg, hvidløg og peberfrugt fint.
  • Opvarm lidt olie i en gryde og svits løg, hvidløg og peberfrugt til løgene er klare.
  • Tilsæt de sorte bønner og svits kort.
  • Tilsæt vand, laurbærblade, balsamico, sukker og krydderier, og lad det hele simre ved lav varme til vandet er kogt næsten ind.
  • Fjern laurbærbladene og smag til med salt og peber.
  • Taco
  • Fyld tacoskallerne med bønnefyld og drys med revet cheddar. Stil skallerne i et ildfast fad, så fyldet ikke flyder ud.
  • Bag dem i ovnen i ca. 5-7 minutter til osten er smeltet og skallerne varme.
  • Server med en klat tacosauce, og evt. topping af jalapenos, majs, avocado eller hvad man har lyst til.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*