Det er måske lidt snyd at kalde disse aubergineruller for cannelloni, da den “ægte vare” er fyldte pastaruller 😉 Men aubergineudgaven her smager nu altså også bare super godt og så er det en virkelig lækker måde at få mere grønt på 😀 Retten er vegetarisk, men kan sagtens bruges som tilbehør til en god bøf eller bagt kyllingebryst, hvis man gerne vil have lidt kød til.
Cannelloni ala aubergine
Ingredienser
- 2 auberginer
- 1 tsk salt
Ricottafyld
- 150 g frisk spinat
- 250 g ricotta
- 1 æg
- 50 g revet ost
- 0,5 tsk muskatnød
- 0,5 tsk salt
- peber
Tomatsauce
- 2 alm. løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 700 ml tomat passata (purerede tomater)
- 2 spsk balsamico
- 1 spsk tomatpure
- 1 spsk basilikum
- 1 tsk timian
- salt og peber
Andet
- 100 g revet ost
- 1 pk fuldkornsbaguettes
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Vask auberginerne, skær toppen af og skær auberginerne ud i skiver på den lange led .
- Kom aubergineskiverne på en bageplade med bagepapir og drys skiverne med salt. Lad skiverne stå og afgive væde indtil ovnen er varm.
- Når ovnen er varm bages aubergineskiverne i ca. 15-20 minutter til de møre og kan rulles. Imens auberginerne er i ovnen laver du det andet klar.
Tomatsauce
- Hak løg og hvidløg fint. Svits i lidt olie i en gryde. Tilsæt tomat passata, tomatpure, balsamico og krydderier.
- Lad saucen småsimre indtil du skal bruge den. Smag til med salt og peber.
Ricottafyld
- Skyl spinaten grundigt, og hak den fint – dette gøres nemt i en minihakker, men du kan også gøre det i hånden.
- Bland den hakkede spinat sammen med ricotta, æg, ost og krydderier.
Cannelloni
- Kom ricottafyldet i den ene ende af hver aubergine skive og rul den sammen til en rulle.
- Hæld tomatsaucen i bunden af et ovnfast fad og placer rullerne i rækker i fadet.
- Drys med ost og retten i ovnen i ca. 20-25 minutter til osten er gylden.
- Server med lunt fuldkornsbrød.
Hvilken tykkelse skal aubergine pladerne have sådan ca?
Tak for dit store arbejde du lægger i at lave disse madplaner
Velbekomme, ca. 2-3 mm 🙂
Fantastisk velsmagende ret. Har lavet den fire gange. Jeg synes at den passer godt til kylling.
Hvor tykke skiver skal aubeginer skæres til?
Ca. 2-3 mm
Det smagte så godt! Og var virkelig mættende .
Der er til madpakker til de voksne imorgen 😉