cannelloni ala aubergine

Cannelloni ala aubergine

Det er måske lidt snyd at kalde disse aubergineruller for cannelloni, da den “ægte vare” er fyldte pastaruller 😉 Men aubergineudgaven her smager nu altså også bare super godt og så er det en virkelig lækker måde at få mere grønt på 😀 Retten er vegetarisk, men kan sagtens bruges som tilbehør til en god bøf eller bagt kyllingebryst, hvis man gerne vil have lidt kød til.

Cannelloni ala aubergine

4.29 fra 7 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Ret Italiensk, Vegetarretter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 auberginer
  • 1 tsk salt

Ricottafyld

  • 150 g frisk spinat
  • 250 g ricotta
  • 1 æg
  • 50 g revet ost
  • 0,5 tsk muskatnød
  • 0,5 tsk salt
  • peber

Tomatsauce

  • 2 alm. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 700 ml tomat passata (purerede tomater)
  • 2 spsk balsamico
  • 1 spsk tomatpure
  • 1 spsk basilikum
  • 1 tsk timian
  • salt og peber

Andet

  • 100 g revet ost
  • 1 pk fuldkornsbaguettes

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask auberginerne, skær toppen af og skær auberginerne ud i skiver på den lange led .
  • Kom aubergineskiverne på en bageplade med bagepapir og drys skiverne med salt. Lad skiverne stå og afgive væde indtil ovnen er varm.
  • Når ovnen er varm bages aubergineskiverne i ca. 15-20 minutter til de møre og kan rulles. Imens auberginerne er i ovnen laver du det andet klar.

Tomatsauce

  • Hak løg og hvidløg fint. Svits i lidt olie i en gryde. Tilsæt tomat passata, tomatpure, balsamico og krydderier.
  • Lad saucen småsimre indtil du skal bruge den. Smag til med salt og peber.

Ricottafyld

  • Skyl spinaten grundigt, og hak den fint – dette gøres nemt i en minihakker, men du kan også gøre det i hånden.
  • Bland den hakkede spinat sammen med ricotta, æg, ost og krydderier.

Cannelloni

  • Kom ricottafyldet i den ene ende af hver aubergine skive og rul den sammen til en rulle.
  • Hæld tomatsaucen i bunden af et ovnfast fad og placer rullerne i rækker i fadet.
  • Drys med ost og retten i ovnen i ca. 20-25 minutter til osten er gylden.
  • Server med lunt fuldkornsbrød.

Noter

u003cliu003eRetten er også meget velegnet som tilbehør til kød f.eks. en god bøf eller bagt kyllingebryst.u003c/liu003e
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

6 Comments

  1. Hvilken tykkelse skal aubergine pladerne have sådan ca?

    Tak for dit store arbejde du lægger i at lave disse madplaner

  2. Hvor tykke skiver skal aubeginer skæres til?

  3. Det smagte så godt! Og var virkelig mættende .

    Der er til madpakker til de voksne imorgen 😉

4.29 from 7 votes (5 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*