cannelloni ala aubergine

Cannelloni ala aubergine

Det er måske lidt snyd at kalde disse aubergineruller for cannelloni, da den “ægte vare” er fyldte pastaruller 😉 Men aubergineudgaven her smager nu altså også bare super godt og så er det en virkelig lækker måde at få mere grønt på 😀 Retten er vegetarisk, men kan sagtens bruges som tilbehør til en god bøf eller bagt kyllingebryst, hvis man gerne vil have lidt kød til.

Cannelloni ala aubergine

4 from 7 stemmer
Opskriften er lavet af Britt // Sund på budget Ret Italiensk, Vegetarretter
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutter
Tilberedningstid

25

minutter
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • 2 2 auberginer

  • 1 tsk 1 salt

  • Ricottafyld
  • 150 g 150 frisk spinat

  • 250 g 250 ricotta

  • 1 1 æg

  • 50 g 50 revet ost (mozzarella, parmesan, emmentaler, el. lign.)

  • 0,5 tsk 0,5 muskatnød

  • 0,5 tsk 0,5 salt

  • peber

  • Tomatsauce
  • 2 2 alm. løg

  • 2 fed 2 hvidløg

  • 1 spsk 1 olie

  • 700 ml 700 tomat passata (purerede tomater)

  • 2 spsk 2 balsamico

  • 1 spsk 1 tomatpure

  • 1 spsk 1 basilikum

  • 1 tsk 1 timian

  • salt og peber

  • Andet
  • 100 g 100 revet ost (mozzarella, parmesan, emmentaler, el. lign.)

  • 1 pk 1 fuldkornsbaguettes

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask auberginerne, skær toppen af og skær auberginerne ud i skiver på den lange led (så du får aubergine-plader).
  • Kom aubergineskiverne på en bageplade med bagepapir og drys skiverne med salt. Lad skiverne stå og afgive væde indtil ovnen er varm.
  • Når ovnen er varm bages aubergineskiverne i ca. 15-20 minutter til de møre og kan rulles. Imens auberginerne er i ovnen laver du det andet klar.
  • Tomatsauce
  • Hak løg og hvidløg fint. Svits i lidt olie i en gryde. Tilsæt tomat passata, tomatpure, balsamico og krydderier.
  • Lad saucen småsimre indtil du skal bruge den. Smag til med salt og peber.
  • Ricottafyld
  • Skyl spinaten grundigt, og hak den fint – dette gøres nemt i en minihakker, men du kan også gøre det i hånden.
  • Bland den hakkede spinat sammen med ricotta, æg, ost og krydderier.
  • Cannelloni
  • Kom ricottafyldet i den ene ende af hver aubergine skive og rul den sammen til en rulle.
  • Hæld tomatsaucen i bunden af et ovnfast fad og placer rullerne i rækker i fadet.
  • Drys med ost og retten i ovnen i ca. 20-25 minutter til osten er gylden.
  • Server med lunt fuldkornsbrød.

Noter

  • Retten er også meget velegnet som tilbehør til kød f.eks. en god bøf eller bagt kyllingebryst.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

6 Comments

  1. Hvilken tykkelse skal aubergine pladerne have sådan ca?

    Tak for dit store arbejde du lægger i at lave disse madplaner

  2. Hvor tykke skiver skal aubeginer skæres til?

  3. Det smagte så godt! Og var virkelig mættende .

    Der er til madpakker til de voksne imorgen 😉

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*