cannelloni ala aubergine

Cannelloni ala aubergine

Det er måske lidt snyd at kalde disse aubergineruller for cannelloni, da den “ægte vare” er fyldte pastaruller 😉 Men aubergineudgaven her smager nu altså også bare super godt og så er det en virkelig lækker måde at få mere grønt på 😀 Retten er vegetarisk, men kan sagtens bruges som tilbehør til en god bøf eller bagt kyllingebryst, hvis man gerne vil have lidt kød til.

Cannelloni ala aubergine

4 from 4 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Italiensk, Vegetarretter
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

25

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • 2 auberginer

  • 1 tsk salt

  • Ricottafyld
  • 150 g frisk spinat

  • 250 g ricotta

  • 1 æg

  • 50 g revet ost (mozzarella, parmesan, emmentaler, el. lign.)

  • 0,5 tsk muskatnød

  • 0,5 tsk salt

  • peber

  • Tomatsauce
  • 2 alm. løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 spsk olie

  • 700 ml tomat passata (purerede tomater)

  • 2 spsk balsamico

  • 1 spsk tomatpure

  • 1 spsk basilikum

  • 1 tsk timian

  • salt og peber

  • Andet
  • 75 g revet ost (mozzarella, parmesan, emmentaler, el. lign.)

  • 1 pk fuldkornsbaguettes

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask auberginerne, skær toppen af og skær auberginerne ud i skiver på den lange led (så du får aubergine-plader).
  • Kom aubergineskiverne på en bageplade med bagepapir og drys skiverne med salt. Lad skiverne stå og afgive væde indtil ovnen er varm.
  • Når ovnen er varm bages aubergineskiverne i ca. 15-20 minutter til de møre og kan rulles. Imens auberginerne er i ovnen laver du det andet klar.
  • Tomatsauce
  • Hak løg og hvidløg fint. Svits i lidt olie i en gryde. Tilsæt tomat passata, tomatpure, balsamico og krydderier.
  • Lad saucen småsimre indtil du skal bruge den. Smag til med salt og peber.
  • Ricottafyld
  • Skyl spinaten grundigt, og hak den fint – dette gøres nemt i en minihakker, men du kan også gøre det i hånden.
  • Bland den hakkede spinat sammen med ricotta, æg, ost og krydderier.
  • Cannelloni
  • Kom ricottafyldet i den ene ende af hver aubergine skive og rul den sammen til en rulle.
  • Hæld tomatsaucen i bunden af et ovnfast fad og placer rullerne i rækker i fadet.
  • Drys med ost og retten i ovnen i ca. 20-25 minutter til osten er gylden.
  • Server med lunt fuldkornsbrød.

Noter

  • Retten er også meget velegnet som tilbehør til kød f.eks. en god bøf eller bagt kyllingebryst.

5 Comments

  1. Hvilken tykkelse skal aubergine pladerne have sådan ca?

    Tak for dit store arbejde du lægger i at lave disse madplaner

  2. Hvor tykke skiver skal aubeginer skæres til?

  3. Det smagte så godt! Og var virkelig mættende .

    Der er til madpakker til de voksne imorgen 😉

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*