sursød kylling

Filetstykker i sursød sauce

En nem og rigtig lækker hverdagsret med masser af smag og sprøde grøntsager.

sursød kylling

Filetstykker i sursød sauce

No ratings yet
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret vegansk, Vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 pk filetstykker, chick free, taco stripes eller lign. plantebaserede varianter
  • 2 alm. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 peberfrugter
  • 2 gulerødder
  • 2 spsk olie til stegning
  • 1 ds ananas i tern
  • 1 dl saft/lage fra ananasen
  • 1 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 3 spsk ketchup
  • 2 spsk balsamico
  • 2 spsk soyasauce
  • 1 spsk honning
  • ingefær enten frisk eller pulver
  • chili eller cayennepeber efter smag
  • salt og peber
  • mel og vand til jævning

Tilbehør

  • 250 g fuldkornsnudler eller ris/blomkålsris

Sådan gør du
 

  • Løg, peberfrugt og gulerødder skæres i tern. Hvidløg pilles og presses.
  • Hæld saften fra ananassen i en beholder for sig.
  • Opvarm lidt olie i stor pande ved middelhøj varme.
  • Tilsæt grøntsager og hvidløg. Lad det svitse med ved høj varme til grøntsagerne har taget farve. Svits ananassen og kyllinge-erstatningen med 1-2 minutter.
  • Skru ned til middelvarme og tilsæt ananassaft, vand, bouillonterning, ketchup, eddike, soya, honning og krydderier. Lad saucen småsimre et par minutter.
  • Ønsker du en tykkere sauce kan du jævne den en lille smule – det er ikke mening af den skal værre super tyk. Og ellers smages sauce til med salt og peber.
  • Kog nudler eller ris som anvist på posen og server det med sursød saucen.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*