En nem og lækker vegetarisk suppe med hvide bønner og masser af hvidløg 🙂 Ønsker man at servere suppe med lidt kød, kan der tilsættes plukket kyllingekød, kødboller eller et drys filetbacon.
Hvid bønnesuppe med rosmarin og hvidløg samt bruschetta
Ingredienser
- 150 g hvide bønner, tørrede
- 500 g pastinakker
- 2 alm. løg
- 4 fed hvidløg
- 7,5 dl vand
- 1 bouillonterning
- 1 tsk rosmarin
- 0,5 tsk timian
- 250 ml madlavningsfløde
- salt og peber
Bruschetta
- 1 pk fuldkornsbaguettes
- 250 g cherrytomater el. tomater
- 2 spsk olie
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timian
- salt og peber
- evt. 1 spsk balsamico
Sådan gør du
- Skyl og udblød bønnerne i 10-12 timer, hæld vandet fra. Skyl dem og kog dem i letsaltet vand i 60 minutter. Hæld vandet fra og stil bønnerne til side.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skræl pastinakker, løg og hvidløg, og skær dem i grove stykker.
- Kom pastinak, løg og hvidløg i en stor gryde sammen med vand og 1 bouillonterning.
- Bring retten i kog, og lad den småsimre til grøntsagerne er møre.
- Blend suppen jævn, og tilsæt krydderier og madlavningsfløde.
- Tilsæt bønnerne, varm suppen igennem, smag til og server.
Bruschetta
- Skær brødet i skrå skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir
- Skær tomaterne i små stykker, og vend dem sammen med olie, presset hvidløg, (balsamico) og krydderier.
- Fordel tomatblandingen på brødet og bag dem i ovn i ca. 10 minutter til brødet er sprødt.
- Servér dem som en nem forret eller til suppe.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Faldte ikke i familiens smag…
Smag og behag. Jeg kan desværre ikke ramme alle 🙂 Mon ikke I kan finde noget andet herinde som falder i jeres smag 🙂