hvid bønnesuppe med hvidløg

Hvid bønnesuppe med rosmarin og hvidløg samt bruschetta

En nem og lækker vegetarisk suppe med hvide bønner og masser af hvidløg 🙂 Ønsker man at servere suppe med lidt kød, kan der tilsættes plukket kyllingekød, kødboller eller et drys filetbacon.

Hvid bønnesuppe med rosmarin og hvidløg samt bruschetta

3 from 4 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Opskrift
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

40

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 150 g hvide bønner, tørrede (husk at de skal i blød i 10-12 timer inden brug)

  • 500 g pastinakker

  • 2 alm. løg

  • 4 fed hvidløg

  • 7,5 dl vand

  • 1 bouillonterning

  • 1 tsk rosmarin

  • 0,5 tsk timian

  • 250 ml madlavningsfløde (kan erstattes med flødeost, smøreost)

  • salt og peber

  • Bruschetta
  • 1 pk fuldkornsbaguettes

  • 250 g cherrytomater el. tomater

  • 2 spsk olie

  • 2 fed hvidløg

  • 1 oregano

  • 1 tsk timian

  • salt og peber

  • evt. 1 spsk balsamico

Sådan gør du

  • Skyl og udblød bønnerne i 10-12 timer, hæld vandet fra. Skyl dem og kog dem i letsaltet vand i 60 minutter. Hæld vandet fra og stil bønnerne til side.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skræl pastinakker, løg og hvidløg, og skær dem i grove stykker.
  • Kom pastinak, løg og hvidløg i en stor gryde sammen med vand og 1 bouillonterning.
  • Bring retten i kog, og lad den småsimre til grøntsagerne er møre.
  • Blend suppen jævn, og tilsæt krydderier og madlavningsfløde.
  • Tilsæt bønnerne, varm suppen igennem, smag til og server.
  • Bruschetta
  • Skær brødet i skrå skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir
  • Skær tomaterne i små stykker, og vend dem sammen med olie, presset hvidløg, (balsamico) og krydderier.
  • Fordel tomatblandingen på brødet og bag dem i ovn i ca. 10 minutter til brødet er sprødt.
  • Servér dem som en nem forret eller til suppe.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*