En nem og lækker vegetarisk suppe med hvide bønner og masser af hvidløg 🙂 Ønsker man at servere suppe med lidt kød, kan der tilsættes plukket kyllingekød, kødboller eller et drys filetbacon.
Hvid bønnesuppe med rosmarin og hvidløg samt bruschetta
Antal
personer
4
Forberedelsestid
30
minutesTilberedningstid
40
minutesFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
150 g hvide bønner, tørrede (husk at de skal i blød i 10-12 timer inden brug)
500 g pastinakker
2 alm. løg
4 fed hvidløg
7,5 dl vand
1 bouillonterning
1 tsk rosmarin
0,5 tsk timian
250 ml madlavningsfløde (kan erstattes med flødeost, smøreost)
salt og peber
- Bruschetta
1 pk fuldkornsbaguettes
250 g cherrytomater el. tomater
2 spsk olie
2 fed hvidløg
1 oregano
1 tsk timian
salt og peber
evt. 1 spsk balsamico
Sådan gør du
- Skyl og udblød bønnerne i 10-12 timer, hæld vandet fra. Skyl dem og kog dem i letsaltet vand i 60 minutter. Hæld vandet fra og stil bønnerne til side.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skræl pastinakker, løg og hvidløg, og skær dem i grove stykker.
- Kom pastinak, løg og hvidløg i en stor gryde sammen med vand og 1 bouillonterning.
- Bring retten i kog, og lad den småsimre til grøntsagerne er møre.
- Blend suppen jævn, og tilsæt krydderier og madlavningsfløde.
- Tilsæt bønnerne, varm suppen igennem, smag til og server.
- Bruschetta
- Skær brødet i skrå skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir
- Skær tomaterne i små stykker, og vend dem sammen med olie, presset hvidløg, (balsamico) og krydderier.
- Fordel tomatblandingen på brødet og bag dem i ovn i ca. 10 minutter til brødet er sprødt.
- Servér dem som en nem forret eller til suppe.
Faldte ikke i familiens smag…
Smag og behag. Jeg kan desværre ikke ramme alle 🙂 Mon ikke I kan finde noget andet herinde som falder i jeres smag 🙂