Sprød blomkålssalat og saftig kylling med nybagte brød – what’s not to like 🙂 Resterne er også meget velegnet til madpakken.
Blomkålssalat med hvidløgsmarineret kylling og madbrød
Antal
personer
4
Forberedelsestid
30
minutterTilberedningstid
20
minutterFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
- Blomkålssalat
1 1 blomkål
1 1 alm. løg eller rødløg
1 1 peberfrugt
evt oliven eller syltede peber i skiver
2 spsk 2 olie gerne oliven eller raps
2 spsk 2 balsamico
1 lille fed 1 hvidløg
1 tsk 1 sennep
1 tsk 1 oregano
1 tsk 1 basilikum
0,5 tsk 0,5 rosmarin
0,5 tsk 0,5 timian
0,5 tsk 0,5 salt
peber
2 spsk 2 revet parmesan el. gran padano
- Hvidløgskylling
400 g 400 kyllingebryst eller inderfilet
1 spsk 1 olie
2 spsk 2 citronsaft
3 fed 3 hvidløg
1 tsk 1 oregano
0,5 tsk 0,5 salt
peber
- Tilbehør
1 portion 1 madbrød (se opskrift)
Sådan gør du
- Start med at lave madbrødene (se opskrift) – husk at de skal i en kold ovn.
- Bland olie, citronsaft, presset hvidløg, oregano samt salt og peber i en skål eller pose, lad kyllingen trække i marinaden imens du laver blomkålssalaten (eller længere hvis du har god tid – husk at lade den trække på køl).
- Blomkålssalat
- Vask og skær blomkålen i mundrette buketter. Skær peberfrugt og løg i tern.
- Lav en dressing af olie, balsamico, sennep og krydderier.
- Vend grøntsagerne sammen med dressingen og revet parmesan, smag salaten til og stil på køl indtil servering. (Lidt hakket oliven eller syltede pebre gør sig også rigtig godt i salalten)
- Hvidløgsmarineret kylling
- Tag kyllingen opad marinaden, og steg den på en middelvarm pande 5-7 minutter på hver side, alt efter tykkelse. Kyllingen skal være gennemstegt, men uden at blive tør 🙂 Lad kyllingen trække et par minutter inden du skærer den i grove skiver og servere med blomkålssalat og lune madbrød.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Hej Britt, hele familien var virkelig vilde med denne opskrift!
jeg blev på et tidspunkt præsenteret for et spørgeskema omkring de nye kostråd, hvor jeg også skulle svare på, hvilke ingredienser, jeg kendte, og hvad der kunne få mig til at spise klimavenligt. Jeg svarede entydigt, at hvis bloggen “sund på budget” lavede en klimavenlig madplan, ville det rykke for mig. Og her er den så. Jeg har fulgt den hele uge 2, og er bare så glad. Troede ikke min mand og teenage-børn ville tage det til sig, men det har de gjort. Og der var rift om bønne-dellerne til frokost dagen efter. Godt gået herfra!
Hej Tine
Hvor er det bare skønt, at den nye plan har været en succes hos hele familien 🙂 Det betyder rigtig meget for mig 🙂 Jeg håber, at I bliver lige så tilfredse med de fremtidige planer! Tak fordi I følger med 🙂
Hejsa Britt.
Tak for alle de skønne opskrifter
Mit spørgsmål til blomkålen er:
Da jeg har lidt problemer med rå grøntsager, vil jeg høre om man kan koge blomkålen en smule , så der stadig er bid, bare ikke helt rå ? Og alligevel få en god salat ud af det på forhånd tak