blomkålssalat med hivdløgskylling

Blomkålssalat med hvidløgsmarineret kylling og madbrød

Sprød blomkålssalat og saftig kylling med nybagte brød – what’s not to like 🙂 Resterne er også meget velegnet til madpakken.

Blomkålssalat med hvidløgsmarineret kylling og madbrød

5 from 2 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Kylling
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Blomkålssalat
  • 1 blomkål

  • 1 alm. løg eller rødløg

  • 1 peberfrugt

  • evt oliven eller syltede peber i skiver

  • 2 spsk olie gerne oliven eller raps

  • 2 spsk balsamico

  • 1 lille fed hvidløg

  • 1 tsk sennep

  • 1 tsk oregano

  • 1 tsk basilikum

  • 0,5 tsk rosmarin

  • 0,5 tsk timian

  • 0,5 tsk salt

  • peber

  • 2 spsk revet parmesan el. gran padano

  • Hvidløgskylling
  • 400 g kyllingebryst eller inderfilet

  • 2 spsk olie

  • 2 spsk citronsaft

  • 3 fed hvidløg

  • 1 tsk oregano

  • 0,5 tsk salt

  • peber

  • Tilbehør
  • 1 portion madbrød (se opskrift)

Sådan gør du

  • Start med at lave madbrødene (se opskrift) – husk at de skal i en kold ovn.
  • Bland olie, citronsaft, presset hvidløg, oregano samt salt og peber i en skål eller pose, lad kyllingen trække i marinaden imens du laver blomkålssalaten (eller længere hvis du har god tid – husk at lade den trække på køl).
  • Blomkålssalat
  • Vask og skær blomkålen i mundrette buketter. Skær peberfrugt og løg i tern.
  • Lav en dressing af olie, balsamico, sennep og krydderier.
  • Vend grøntsagerne sammen med dressingen og revet parmesan, smag salaten til og stil på køl indtil servering. (Lidt hakket oliven eller syltede pebre gør sig også rigtig godt i salalten)
  • Hvidløgsmarineret kylling
  • Tag kyllingen opad marinaden, og steg den på en middelvarm pande 5-7 minutter på hver side, alt efter tykkelse. Kyllingen skal være gennemstegt, men uden at blive tør 🙂 Lad kyllingen trække et par minutter inden du skærer den i grove skiver og servere med blomkålssalat og lune madbrød.

3 Comments

  1. Hej Britt, hele familien var virkelig vilde med denne opskrift!
    jeg blev på et tidspunkt præsenteret for et spørgeskema omkring de nye kostråd, hvor jeg også skulle svare på, hvilke ingredienser, jeg kendte, og hvad der kunne få mig til at spise klimavenligt. Jeg svarede entydigt, at hvis bloggen “sund på budget” lavede en klimavenlig madplan, ville det rykke for mig. Og her er den så. Jeg har fulgt den hele uge 2, og er bare så glad. Troede ikke min mand og teenage-børn ville tage det til sig, men det har de gjort. Og der var rift om bønne-dellerne til frokost dagen efter. Godt gået herfra!

    • Britt // Sund på budget

      Hej Tine
      Hvor er det bare skønt, at den nye plan har været en succes hos hele familien 🙂 Det betyder rigtig meget for mig 🙂 Jeg håber, at I bliver lige så tilfredse med de fremtidige planer! Tak fordi I følger med 🙂

  2. Hejsa Britt.
    Tak for alle de skønne opskrifter
    Mit spørgsmål til blomkålen er:
    Da jeg har lidt problemer med rå grøntsager, vil jeg høre om man kan koge blomkålen en smule , så der stadig er bid, bare ikke helt rå ? Og alligevel få en god salat ud af det på forhånd tak

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*