citronkylling spidskål

Citronkylling med nye kartofler, stegt spidskål og persilledip

Denne ret emmer af sommer, sol og lune sommeraftener. Kyllingen og evt. spidskålen kan derfor selvfølgelig sagtens tåle en tur på grillen, hvis det er det man har lyst til.

citronkylling spidskål

Citronkylling med nye kartofler, stegt spidskål og persilledip

4.28 fra 11 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Kylling, Sommer
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Citronkylling

  • 400 g kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet
  • 1 øko. citron
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • salt og peber
  • 2 spsk hakket persille

Tilbehør

  • 1 kg kartofler
  • 1 spidskål
  • olie til stegning
  • salt og peber

Persilledip

  • 2,5 dl fraiche 5%
  • 1 håndfuld hakket persille
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • evt. hvidløg, hvis du har lyst

Sådan gør du
 

Citronkylling

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask og riv det gule af skallen af citronen på den fine side af et rivejern.
  • Bland citronskal, olie, presset hvidløg, hakket persille samt salt og peber.
  • Kom kylling og citronmarinaden i en frysepose og bland det godt sammen. Lad kyllingen marinerer i køleskabet i minimum 10 minutter. Imens kan du gøre kartofler og dip klar.
  • Læg kyllingen i et ildfast fad, og drys evt. med mere salt og peber.
  • Steg kyllingen i ovnen i ca. 30 minutter – bruger du inderfilet er det ca. 20-25 minutter.

Tilbehør

  • Skræl eller skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand til de er møre.
  • Bland ingredienserne sammen til dippen og stil den på køl til den skal bruges.

Stegt spidskål

  • Vask og del spidskålen i 4 kvarte stykker.
  • Opvarm en pande med lidt fedtstof ved middelvarme.
  • Kom de kvarte spidskål på panden, og steg dem ved middelvarme i ca. 15 minutter til de er gyldne og møre. Vend dem undervejs, så de bliver stegt på alle sider.
  • Drys de stegte spidskål med salt og peber, og dryp dem evt. med lidt citronsaft.
  • Servér citronkyllingen med de kogte kartofler, stegt spidskål og persilledip.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

4 Comments

  1. Marianne Dyrberg

    Super opskrift – frisk og sommerlig ret.

  2. Christina

    Vild med denne opskrift. Smagen af sommer. -og så er det rart med en ret der ikke er overdynget med madlavningsfløde osv. Man får en noget bedre samvittighedsfølelse ☺️

  3. Jeg sprayer de kvartskårne spidskål med lidt olie og sparker dem ind i ovnen sammen med kyllingen. Nogle gange putter jeg også de hele nye kartofler ind i ovnen også, hvis det skal være ekstra nemt. Det er en super ret smager godt, tak for alle de gode opskrifter, sparer mig for meget hovedbrud i hverdagen.

  4. Super lækkert, saftig kylling og LÆKKER spidskål!! Og det bedste af det hele – SUPER nemt!
    Jeg har først lige fundet denne side, men jeg tror da nok lige at vi bliver hængende!!

4.28 from 11 votes (8 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*