Denne ret emmer af sommer, sol og lune sommeraftener. Kyllingen og evt. spidskålen kan derfor selvfølgelig sagtens tåle en tur på grillen, hvis det er det man har lyst til.
Citronkylling med nye kartofler, stegt spidskål og persilledip
Ingredienser
Citronkylling
- 400 g kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet
- 1 øko. citron
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- salt og peber
- 2 spsk hakket persille
Tilbehør
- 1 kg kartofler
- 1 spidskål
- olie til stegning
- salt og peber
Persilledip
- 2,5 dl fraiche 5%
- 1 håndfuld hakket persille
- 1 spsk citronsaft
- salt og peber
- evt. hvidløg, hvis du har lyst
Sådan gør du
Citronkylling
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Vask og riv det gule af skallen af citronen på den fine side af et rivejern.
- Bland citronskal, olie, presset hvidløg, hakket persille samt salt og peber.
- Kom kylling og citronmarinaden i en frysepose og bland det godt sammen. Lad kyllingen marinerer i køleskabet i minimum 10 minutter. Imens kan du gøre kartofler og dip klar.
- Læg kyllingen i et ildfast fad, og drys evt. med mere salt og peber.
- Steg kyllingen i ovnen i ca. 30 minutter – bruger du inderfilet er det ca. 20-25 minutter.
Tilbehør
- Skræl eller skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand til de er møre.
- Bland ingredienserne sammen til dippen og stil den på køl til den skal bruges.
Stegt spidskål
- Vask og del spidskålen i 4 kvarte stykker.
- Opvarm en pande med lidt fedtstof ved middelvarme.
- Kom de kvarte spidskål på panden, og steg dem ved middelvarme i ca. 15 minutter til de er gyldne og møre. Vend dem undervejs, så de bliver stegt på alle sider.
- Drys de stegte spidskål med salt og peber, og dryp dem evt. med lidt citronsaft.
- Servér citronkyllingen med de kogte kartofler, stegt spidskål og persilledip.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Super opskrift – frisk og sommerlig ret.
Vild med denne opskrift. Smagen af sommer. -og så er det rart med en ret der ikke er overdynget med madlavningsfløde osv. Man får en noget bedre samvittighedsfølelse ☺️
Jeg sprayer de kvartskårne spidskål med lidt olie og sparker dem ind i ovnen sammen med kyllingen. Nogle gange putter jeg også de hele nye kartofler ind i ovnen også, hvis det skal være ekstra nemt. Det er en super ret smager godt, tak for alle de gode opskrifter, sparer mig for meget hovedbrud i hverdagen.
Super lækkert, saftig kylling og LÆKKER spidskål!! Og det bedste af det hele – SUPER nemt!
Jeg har først lige fundet denne side, men jeg tror da nok lige at vi bliver hængende!!