Cowboytoast er god klassiker fra grillbaren. Man kan dog sagtens lave den selv i et sundere udgave med fuldkornsbrød, fedtfattig kød, hjemmelavede karameliserede løg og en lækker sprød salat til at komplementere den lidt tunge toast. Enjoy!
Cowboytoast m. karameliserede løg og sprød salat
Ingredienser
- 8 skiver fuldkornstoast
- 2 store løg
- 1 tsk sukker
- sennep og ketchup
Bøffer
- 400 g hakket oksekød max 10% fedt
- evt. 1 æg el. et skvæt mælk
- 1 spsk rasp
- 1 spsk ketchup, BBQ sauce eller engelsk sauce
- 1 spsk fedtstof til stegning
- salt og peber
Kålsalat
- 500 g hvidkål el. spidskål
- 2 æbler
- 2 dl cheasy fraiche 5%
- 1 spsk sennep
- 30 g solsikkerkerner
- salt og peber
Sådan gør du
Kålsalat
- Snit kålen fint og skær æblerne i fine tern. Bland en dressing af fraiche, sennep samt salt og peber og vend det sammen med solsikkekerner, kål og æbler. Stil salaten på køl til den skal spises.
Cowboytoast
- Rør ingredienserne sammen til farsen og form 4 bøffer. Drys med salt og peber.
- Varm fedtstof på panden og steg bøfferne. Tag bøfferne af panden og put herefter løgene på den varme pande. Drys med sukker og brun løgene ved middelvarme.
- Smør lidt sennep på den ene side af 4 af toastbrødene og ketchup på de andre, og saml 4 toast med bøf og karameliserede løg.
- Rist toastene gyldne i et toastjern el. lign. og server med kålssalat.
Pingback: Sund madplan til singler #2 - Sund på budget
Pingback: Sund madplan uge 6 - Sund på budget