Kikærtefrikadeller m. hvidkålstzatziki og kartoffelbåde

Denne uges “meatless monday” står på små sprøde kikærtefrikadeller. De er rigtig lækre og kan varieres på et utal af måder. Du kan f.eks. bruge grøntsagsrester såsom kogte kartofler, broccoli, blomkål, rodfrugter, løg osv. og derudover kan man selvfølgelig bruge de krydderier man bedst kan lide, så hvis man ikke er så meget til spidskommen, så bruger man bare noget andet.
Kikærtefrikadellerne har et højt indhold af både kostfibre og protein, og mætter derfor rigtig godt, så de skeptiske kødelskere skal ikke være bange for, at de skal gå sultne fra bordet 😉

Kikærtefrikadeller m. hvidkålstzatziki og kartoffelbåde

4 from 8 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar, Kødfri
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

50

minutes
Fryseegnet

Delvis

Det skal du bruge

  • 1 kg kartofler

  • 2 spsk olie

  • 2 tsk rosmarin

  • Kikærtefrikadeller
  • 2 ds kikærter afdryppede og skyllede

  • 2 æg

  • 2 fed hvidløg

  • 0,5 dl mælk

  • 1 spsk mel

  • 2 spsk citronsaft

  • 1 tsk paprika

  • 1 tsk spidskommen

  • 1 tsk salt

  • peber

  • olie til stegning

  • evt. lidt stødt chili hvis du kan lide dem spicy

  • Hvidkålstzatziki
  • 500 g hvidkål el. spidskål

  • 2,5 dl cheasy fraiche 5% el. græsk yoghurt

  • 2 fed hvidløg

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Kartoflerne skrælles og skæres i både. Vend dem i 1 spsk. olie, rosmarin samt salt og peber. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Kartoflerne bages i ovnen i ca. 50 minutter.
  • Hvidkålstzatziki
  • Vask og snit kålen fint. Rør en dressing af fraiche, hvidløg samt salt og peber, og vend den sammen med kålen. Sæt salaten på køl indtil den skal spises.
  • Kikærtefrikadeller
  • Hak/blend de afdryppede kikærter i en minihakker, foodprocessor eller blender.
  • Kom de øvrige ingredienser i og bland det godt sammen. Form 16-20 flade frikadeller og gennemsteg dem i olie på en pande ved middelvarme.

Noter

  • Pris pr. person: 9-11 kr

8 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 11 - Sund på budget

  2. Pia Juul Gregersen

    Hej Britt
    Fantastisk hjemmeside du har. Jeg vil høre om du evt. Kunne skrive hvor mange gram kulhydrater der er pr.100g i dine opskrifter, da vi har et barn med diabetes 1 og det er svært at regne ud mht insulin, når man ikke kan se det.

    Mvh Pia

    • Britt // Sund på budget

      Hej Pia 🙂 Dejligt at du kan lide det. Som min arbejdstid ser ud lige nu, så har jeg desværre ikke tiden til at lave ernæringsberegninger på alle opskrifterne. Jeg vil ikke afvise at det kommer på er tidspunkt, men lige nu har jeg desværre ikke mulighed for det. Du kan evt bruge lifesum eller myfitnesspal til selv at taste opskrifterne ind i 🙂

  3. Hej Britt! De kikærtefrikadeller smager fantastisk, men jeg synes at massen er meget blød, hvilket gør dem svære at forme og de smuldre meget nemt når de er færdigstegt! Har du selv oplevet det eller hvordan steger du dem? 🙂

    • Britt // Sund på budget

      Tak dejligt at du ka lide dem 🙂 Ja de kan godt blive lidt porøse, hemmeligheden er ikke at lave dem alt for store. Min erfaring er, at jo mindre man laver dem, jo nemmere holder de sammen bagefter 🙂 Jeg bruger en stor teske til at forme med.

  4. Lækker side… 5 store stjerner herfra .. kan de kikærtedeller varmes dagen efter? Vi er nemlig kun 3 personer og tænker der ville være til 2 dage

    • Britt // Sund på budget

      Hej Trine 🙂 Mange tak! Ja de kan sagtens varmes dagen efter og kan også spises kolde i madpakken 🙂 God dag!

  5. Havde ikke kikærter, så brugte limabønner fra karton. Det fungerer også fint

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*