Cremet blomkålssuppe med kalkunbacon og fuldkornsbrød

Blomkålssuppe er bare super nemt og ikke mindst rigtig lækkert, især sammen med det salte fra bacon 😛 Jeg bruger enten kalkunbacon eller filet bacon, for at spare på fedtet og kalorierne 🙂 Suppen serveres med de populære lynhurtige madbrød 😛

Cremet blomkålssuppe med kalkunbacon og fuldkornsbrød

3 from 6 votes
Recipe by Britt // Sund på budgetCourse: Suppe
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

25

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 1 blomkål

  • 2 alm. løg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 spsk olie

  • 1 liter vand

  • 2 bouillonterning grøntsag eller høns

  • 150-200 g philadelphia eller buko naturel

  • 2 tsk timian

  • salt og peber

  • 1 pk kalkunbacon i skiver eller fedtraduceret filet bacon i tern

  • Tilbehør
  • 1 portion lynhurtige madbrød

Sådan gør du

  • Rengør blomkålen og skær den i mindre stykker – du skal også bruge stokken. Løg og hvidløg skrælles og skæres i grove stykker.
  • Opvarm lidt olie en stor gryde. Svits løg og hvidløg kort.
  • Tilsæt blomkål sammen med vand, timian og bouillon – bring det i kog.
  • Lad det småsimre under låg indtil blomkål og løg er møre.
  • Blend suppen og hæld tilbage i gryden. Tilsæt flødeost og rør det ud i suppen. Smag til med salt og peber. Hold suppen varm imens du steger bacon.
  • Skær kalkunbacon i mindre stykker og rist det i lidt olie på en pande.
  • Servér suppen med ristet bacon på toppen og fuldkornsbrød.

4 Comments

  1. Hejsa 🙂 Det ser rigtig lækkert ud! Er de 225 grader ved alm ovn eller varmluft?

  2. Kan man forberede dejen, så den står på køl fra formiddag og indtil den skal bruges om aften?

    • Britt // Sund på budget

      Hej. Det kan du desværre ikke. Men dejen tager kun 2 minutter at røre sammen og bollerne skal ikke hæve men puttes i en kold ovn, så der er alligevel ikke rigtig noget at spare ved at lave dem før 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*