Cremet blomkålssuppe med kalkunbacon og fuldkornsbrød

blomkålssuppe

Blomkålssuppe er bare super nemt og ikke mindst rigtig lækkert, især sammen med det salte fra bacon 😛 Jeg bruger enten kalkunbacon eller filet bacon, for at spare på fedtet og kaloerierne 🙂 Suppen serveres med de populære lynhurtige madbrød 😛

Print Recipe
Blomkålssuppe med ristet kalkunbacon
Region Suppe
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 blomkål
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 1 liter vand
  • 2 bouillonterning grøntsag eller høns
  • 200 g philadelphia eller buko naturel
  • 2 tsk timian
  • salt og peber
  • 1 pk kalkunbacon i skiver eller fedtraduceret filet bacon i tern
Region Suppe
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 blomkål
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 1 liter vand
  • 2 bouillonterning grøntsag eller høns
  • 200 g philadelphia eller buko naturel
  • 2 tsk timian
  • salt og peber
  • 1 pk kalkunbacon i skiver eller fedtraduceret filet bacon i tern
Instruktioner
  1. Rengør blomkålen og skær den i mindre stykker - du skal også bruge stokken. Løg og hvidløg skrælles og skæres i grove stykker.
  2. Opvarm lidt olie en stor gryde. Svits løg og hvidløg kort.
  3. Tilsæt blomkål sammen med vand, timian og bouillon - bring det i kog.
  4. Lad det småsimre under låg indtil blomkål og løg er møre.
  5. Blend suppen og hæld tilbage i gryden. Tilsæt flødeost og rør det ud i suppen. Smag til med salt og peber. Hold suppen varm imens du steger bacon.
  6. Skær kalkunbacon i mindre stykker og rist det i lidt olie på en pande.
  7. Servér suppen med ristet bacon på toppen og fuldkornsbrød.
Del denne opskrift
 
Print Recipe
Grove madbrød
Region Bagværk
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 1 pk gær
  • 4 dl vand lunkent
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg presset eller finthakket
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk timian
  • 4,5 dl fuldkornsmel f.eks. grahamsmel
  • 3,5 dl hvedemel
  • evt. solsikkekerner som drys på toppen
Region Bagværk
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 1 pk gær
  • 4 dl vand lunkent
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg presset eller finthakket
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk timian
  • 4,5 dl fuldkornsmel f.eks. grahamsmel
  • 3,5 dl hvedemel
  • evt. solsikkekerner som drys på toppen
Instruktioner
  1. Opvarm vandet til det er lunkent/håndvarmt og rør gæren ud i vandet.
  2. Tilsæt salt, sukker, æg, rosmarin, timian og hvidløg.
  3. Tilsæt fuldkornsmelet og rør det ud i dejen.
  4. TIlsæt hvedemel lidt ad gangen. Dejen skal være meget klistret (næsten grødagtig) ellers risiskere du at den ikke vil hæve.
  5. Læg bagepapir på en bageplade og klat dejen ud til ca. 12 boller/klatter. Dejen vil ikke kunne formes til boller, men forsøg så godt som muligt. Drys evt. med lidt solsikkefrø eller lign.
  6. Bagepladen sættes i en kold ovn (det er vigtigt!), og bages ved 225 grader i 18-22 minutter. Hold øje med dem undervejs.
Recipe Notes

Pris: ca. 1 kr pr. bolle

Del denne opskrift
 

4 thoughts on “Cremet blomkålssuppe med kalkunbacon og fuldkornsbrød

    1. Hej. Det kan du desværre ikke. Men dejen tager kun 2 minutter at røre sammen og bollerne skal ikke hæve men puttes i en kold ovn, så der er alligevel ikke rigtig noget at spare ved at lave dem før 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *