Blomkålssuppe er bare super nemt og ikke mindst rigtig lækkert, især sammen med det salte fra bacon 😛 Jeg bruger enten kalkunbacon eller filet bacon, for at spare på fedtet og kalorierne 🙂 Suppen serveres med de populære lynhurtige madbrød 😛

Cremet blomkålssuppe med kalkunbacon og fuldkornsbrød
Ingredienser
- 1 blomkål
- 2 alm. løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 1 liter vand
- 2 bouillonterning
- 150 g philadelphia eller buko naturel
- 2 tsk timian
- salt og peber
- 1 pk kalkunbacon i skiver eller fedtreduceret bacon
Tilbehør
- 1 pk fuldkornsflutes
Sådan gør du
- Rengør blomkålen og skær den i mindre stykker – du skal også bruge stokken. Løg og hvidløg skrælles og skæres i grove stykker.
- Opvarm lidt olie en stor gryde. Svits løg og hvidløg kort.
- Tilsæt blomkål sammen med vand, timian og bouillon – bring det i kog.
- Lad det småsimre under låg indtil blomkål og løg er møre.
- Blend suppen og hæld tilbage i gryden. Tilsæt flødeost og rør det ud i suppen. Smag til med salt og peber. Hold suppen varm imens du steger bacon.
- Skær kalkunbacon i mindre stykker og rist det i lidt olie på en pande.
- Servér suppen med ristet bacon på toppen og fuldkornsbrød.
Så bliv medlem og få adgang med det samme.
Hejsa 🙂 Det ser rigtig lækkert ud! Er de 225 grader ved alm ovn eller varmluft?
Tak 🙂 Hvis andet ikke er angivet, så er det bare almindelig 🙂
Kan man forberede dejen, så den står på køl fra formiddag og indtil den skal bruges om aften?
Hej. Det kan du desværre ikke. Men dejen tager kun 2 minutter at røre sammen og bollerne skal ikke hæve men puttes i en kold ovn, så der er alligevel ikke rigtig noget at spare ved at lave dem før 🙂
Jeg laver bollerne på varmluft ind i en kold ovn.
Denne suppe var overraskende lækker. Den er godkendt af skeptisk mand, kræsen dreng på 5 og Pige på 3