Græsk pastitsio

Hvis du ikke allerede havde opdaget det, så er jeg ret begejstret for det græske køkken 😀 I dag skal vi have traditionel græsk ret kaldet pastitsio, en slags græsk lasagne eller mac’n’cheese – hvis du nogen sinde har været i grækenland, har du nok allerede stiftet bekendtskab med denne lækre og populære pastaret 😛

Print Recipe
Græsk Pastitsio
Region Græsk, Oksekød
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 35 minutter
Antal personer
Ingredienser
Kødsauce
  • 2 spsk olie til stegning
  • 2 løg i tern
  • 3 fed hvidløg
  • 400 g hakket oksekød 3-7% kan erstattes med hakket kylling eller svin/kalv
  • 2 ds flåede tomater
  • 2 peberfrugter i fine tern
  • 2 gulerødder revet
  • 1 tsk timian
  • 0,5 tsk kanel
  • 2-3 laurbærblade
  • 1 bouillonterning okse
  • 3 spsk balsamico (eller 1 dl rødvin)
  • salt og peber
Bechamelsauce
  • 2 spsk smør eller smagsneutral olie
  • 2 spsk spsk. hvedemel
  • 0,5 liter minimælk
  • 50 revet parmesan
  • 4 æg
  • 1 tsk muskatnød stødt
  • salt
Andet
  • 300 g fuldkornspenne (pasta)
Region Græsk, Oksekød
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 35 minutter
Antal personer
Ingredienser
Kødsauce
  • 2 spsk olie til stegning
  • 2 løg i tern
  • 3 fed hvidløg
  • 400 g hakket oksekød 3-7% kan erstattes med hakket kylling eller svin/kalv
  • 2 ds flåede tomater
  • 2 peberfrugter i fine tern
  • 2 gulerødder revet
  • 1 tsk timian
  • 0,5 tsk kanel
  • 2-3 laurbærblade
  • 1 bouillonterning okse
  • 3 spsk balsamico (eller 1 dl rødvin)
  • salt og peber
Bechamelsauce
  • 2 spsk smør eller smagsneutral olie
  • 2 spsk spsk. hvedemel
  • 0,5 liter minimælk
  • 50 revet parmesan
  • 4 æg
  • 1 tsk muskatnød stødt
  • salt
Andet
  • 300 g fuldkornspenne (pasta)
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Kog pastaen i letsaltet vand så den stadig har bid og stil til side.
Kødsauce
  1. Opvarm olie i en gryde og svits løg og hvidløg til løgene er klare. Tilsæt kødet og brun det af.
  2. Tilsæt flåede tomater, revet gulerod, peberfrugt i tern samt krydderier, bouillon og balsamico, og lad saucen simre imens du laver bechamelsauce. Smag til med salt og peber (og fjern laurbærbladene).
Bechamelsauce
  1. Smelt smørret eller opvarm olien i en gryde ved middelvarme. Tilsæt mel og pisk det godt igennem.
  2. Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør konstant således at det ikke klumper. Blev ved med at piske indtil sovsen samler sig. Tilsæt ost, og rør det ud i saucen.
  3. Tag saucen af varmen og slå et æg i ad gangen, imens du pisker. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Pastitsio
  1. Kom 2/3 af de kogte pastapenne i et ildfastfad. Hæld kødsaucen over pastaen og læg herefter et lag af de sidste pastapenne ovenpå. Slut af med at fordele bechamelsaucen jævnt udover.
  2. Bag pastitsioen i ovnen i ca. 30-40 minutter indtil den er gylden på toppen.
  3. Lad gerne pastitsionen trække i 5-10 minutter inden servering.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *