blomkålssuppe med cheddar

Cremet blomkålssuppe med kartoffel og cheddar

Den her suppe er altså bare lækker, hvis jeg selv skal sige det – også for dem som måske ikke er så glade for blomkål 😉 Og så mætter og varmer den selvfølgelig rigtig godt her i de kolde måneder.

blomkålssuppe med cheddar

Cremet blomkålssuppe med kartoffel og cheddar

4.23 fra 9 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 blomkål
  • 700 g kartofler
  • 1 alm. løg
  • 1 liter vand
  • 2 bouillonterninger, grøntsag
  • 2,5 dl madlavningsfløde, mælk, fraiche eller yoghurt naturel
  • 125 g cheddar
  • 2 tsk sennep, dijon
  • 1 tsk paprika
  • salt og peber

Tilbehør

  • 4 fuldkorns miniflutes eller 2 fuldkorns baguettes
  • evt. et drys forårsløg til pynt

Sådan gør du
 

  • Vask blomkålen og skær den i grove buketter. Kartoflerne og løget skrælles og skæres i grove stykker.
  • Kom blomkål, kartofler og løg op i en stor gryde. Tilsæt vand og bouillonterninger og bring det hele i kog. Lad det simre til kartofler og grøntsager er møre.
  • Brug en stavblender til at blende suppen helt glat.
  • Tilsæt madlavningsfløde/yoghurt, cheddar, sennep og paprika.
  • Når cheddaren er smeltet og rørt ud i retten, smages det hele til med salt og peber.
  • Servér lunt fuldkornsbrød ved siden af suppen.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

3 Comments

  1. Virkelig lækker ret. Vi tog ikke madlavnings fløde i. Vi fik også fedtreducerede bacontern til

  2. Kan man forberede disse retter om søndagen? Og spise det i løbet af ugen? Hvor længe på køl kan det holde?

    • Britt // Sund på budget

      Nogen retter kan godt laves på forhånd og evt. puttes i fryseren, men det varierer meget fra ret til ret.

4.23 from 9 votes (8 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*