Denne uges fiskeret er en nem, lækker og børnevenlig omgang pasta med rejer. Mange glemmer, at rejer og anden skaldyr tæller med i de anbefalede 350 g fisk, som vi gerne skal have om ugen, men den er altså god nok 🙂 Så tilføj endelig rejer til din æggemad, tunsalat eller pastaretter, for at få lidt mere fisk i hverdagen.
Cremet pasta med rejer og grønt
Ingredienser
- 300 g fuldkornspasta el.spahetti
- 1 spsk olie
- 1 alm løg
- 3 fed hvidløg
- 200 g spinat, hakket
- 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
- 4 spsk citronsaft
- 1 tsk dild, tørret (el. basilikum)
- 1 stor squash
- salt og peber
- 200 g rejer
Sådan gør du
- Hvis du bruger frosne rejer, sørg for at de er tøet op, helst i køleskabet. Er der stadig haler eller anden skal på rejerne, skal de pilles inden de bruges retten.
- Kog pastaen som anvist på pakken, afdryp og hold den varm.
- Varm olien i en gryde, der er stor nok til at kunne rumme pastaen, og svits løgene heri. Når løgene er klare, tilsættes hvidløg og optøet spinat.
- Tilsæt fløde, citronsaft, samt dild og lad det koge igennem 2-3 minutter, inden den revne squash vendes i. Lad det simre i et par minutter.
- Smag til med salt og peber, og evt. mere citron og dild. Vend pasta og de optøede rejer i saucen. Varm det hele kort.
Pingback: Sund madplan til singler #2 - Sund på budget
Pingback: Sund madplan uge 45 - Sund på budget
Hejsa
Jeg er ikke så vild med rejer. Faktisk er ingen i familien ud over min 1 årig vild med rejer. Hvad kan jeg komme i istedet for?
I kan bruge røget laks, skinketern eller kylling 🙂
Hej 🙂
Er spinatens vægt i optøet eller frost?
Så lækkert. Jeg udskiftede squash med friske grønne asparges, som nu er i sæson og det passede fint til resten
Tak 🙂 Det gør jeg også når jeg har asparges – det er så lækkert 😛
Hvad kan jeg erstatte spinat med? Min mand er ikke så vild med det☺️
Squash, broccoli, ærter, blomkål, grønkål, osv. – det er nærmest kun fantasien der sætter grænser 🙂
Kan man også bruge rejer i lage? ♀️
Det kan du godt, men du skal passe på med at varme for meget på dem, for de bliver hurtigt seje. Jeg ville røre dem hurtigt med til sidst – og skyl rejerne godt, så retten ikke kommer til at smage af rejelage 🙂
Hej, super lækker ret. Men (som med mange af dine retter) er der til to gange i vores familie (to voksne og to små børn). Du skriver den ikke er frysegnet. Er det af hensyn til genfrysning eller genopvarmning? For jeg tænkte at gemme i køleskabet til en anden dag..
Retterne er også til voksne og to store børn, så det er ganske naturligt at I har mad i overskud 🙂
Det er pga genopvarmningen – man skal være lidt forsigtig med at genopvarme retter med spinat, og derudover bliver rejerne virkelig seje og ikke særlig lækre når du varmer det op igen.
God weekend 🙂
Jeg tror der er noget galt med “Samlet tid” 😉