pasta med rejer

Cremet pasta med rejer og grønt


Denne uges fiskeret er en nem, lækker og børnevenlig omgang pasta med rejer. Mange glemmer, at rejer og anden skaldyr tæller med i de anbefalede 350 g fisk, som vi gerne skal have om ugen, men den er altså god nok 🙂 Så tilføj endelig rejer til din æggemad, tunsalat eller pastaretter, for at få lidt mere fisk i hverdagen.

pasta med rejer

Cremet pasta med rejer og grønt

4.32 fra 19 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Fisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 300 g fuldkornspasta el.spahetti
  • 1 spsk olie
  • 1 alm løg
  • 3 fed hvidløg
  • 200 g spinat, hakket
  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
  • 4 spsk citronsaft
  • 1 tsk dild, tørret (el. basilikum)
  • 1 stor squash
  • salt og peber
  • 200 g rejer

Sådan gør du
 

  • Hvis du bruger frosne rejer, sørg for at de er tøet op, helst i køleskabet. Er der stadig haler eller anden skal på rejerne, skal de pilles inden de bruges retten.
  • Kog pastaen som anvist på pakken, afdryp og hold den varm.
  • Varm olien i en gryde, der er stor nok til at kunne rumme pastaen, og svits løgene heri. Når løgene er klare, tilsættes hvidløg og optøet spinat.
  • Tilsæt fløde, citronsaft, samt dild og lad det koge igennem 2-3 minutter, inden den revne squash vendes i. Lad det simre i et par minutter.
  • Smag til med salt og peber, og evt. mere citron og dild. Vend pasta og de optøede rejer i saucen. Varm det hele kort.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

14 Comments

  1. Pingback: Sund madplan til singler #2 - Sund på budget

  2. Pingback: Sund madplan uge 45 - Sund på budget

  3. Hejsa
    Jeg er ikke så vild med rejer. Faktisk er ingen i familien ud over min 1 årig vild med rejer. Hvad kan jeg komme i istedet for?

  4. Så lækkert. Jeg udskiftede squash med friske grønne asparges, som nu er i sæson og det passede fint til resten

  5. Hvad kan jeg erstatte spinat med? Min mand er ikke så vild med det☺️

    • Britt // Sund på budget

      Squash, broccoli, ærter, blomkål, grønkål, osv. – det er nærmest kun fantasien der sætter grænser 🙂

  6. Kan man også bruge rejer i lage? ‍♀️

    • Britt // Sund på budget

      Det kan du godt, men du skal passe på med at varme for meget på dem, for de bliver hurtigt seje. Jeg ville røre dem hurtigt med til sidst – og skyl rejerne godt, så retten ikke kommer til at smage af rejelage 🙂

  7. Hej, super lækker ret. Men (som med mange af dine retter) er der til to gange i vores familie (to voksne og to små børn). Du skriver den ikke er frysegnet. Er det af hensyn til genfrysning eller genopvarmning? For jeg tænkte at gemme i køleskabet til en anden dag..

    • Britt // Sund på budget

      Retterne er også til voksne og to store børn, så det er ganske naturligt at I har mad i overskud 🙂
      Det er pga genopvarmningen – man skal være lidt forsigtig med at genopvarme retter med spinat, og derudover bliver rejerne virkelig seje og ikke særlig lækre når du varmer det op igen.
      God weekend 🙂

  8. Jeg tror der er noget galt med “Samlet tid” 😉

4.32 from 19 votes (19 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*