Jeg elsker mexicansk mad og tortillas kan simpelthen bruges på så mange forskellige lækre måder, bl.a. til disse skønne enchiladas som er et hit hos både børn og voksne 🙂
Enchiladas med vegetarisk linsefyld
Ingredienser
Linsefyld
- 1 alm. løg
- 2 fed hvidløg
- 1 peberfrugt
- 200 g røde linser, tørrede
- 70 g tomatpure
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk paprika
- 1 tsk oregano
- chili eller cayennepeber efter smag
- 6 dl vand
- 1 bouillonterning
- salt og peber
Tomatsauce
- 1 ds flåede tomater
- 1 alm løg
- 2 fed hvidløg
- 70 g tomatpure
- 1 spsk paprika
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk sukker
- salt og peber
Topping
- 6 fuldkornstortillas
- 100 g revet cheddar
- avocado i tern, forårsløg, jalapenos, creme fraiche, majs, osv.
Sådan gør du
Linsefyld
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Hak løg, hvidløg og peberfrugt fint.
- Opvarm olien på en pande, og svits løg, hvidløg og peberfrugt ved middelvarme i ca. 5 minutter.
- Tilsæt linser, krydderier, vand og bouillonterning, og lad det simre i 20-25 minutter til vandet er kogt ind og linserne er møre – rør lidt undervejs, så det ikke brænder på.
- Smag til med salt og peber.
Tomatsauce
- Hak løg og hvidløg, og svits det i 1 spsk olie i en gryde.
- Tilsæt tomater, tomatpure og krydderier, og lad det hele simre til løgene er møre.
- Blend saucen jævn med en stavblender, og smag til med salt og peber.
Enchiladas
- Fordel fyldet på midten i de 6 fuldkornstortillas.
- Fold siderne ind og rul tortillaerne stramt sammen.
- Placer alle enchiladasene i et ildfast fad.
- Hæld tomatsaucen henover og drys til sidst med revet cheddar.
- Bag dem i ovnen i 12-15 minutter til osten er gylden.
- Kan evt. serveres med et drys majs, avocado, forårsløg, jalapenos, osv.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Sådan en dejlig og nem ret, som både børn og voksne spiste! 🙂