For mig emmer denne ret bare af sommer, så den skal selvfølgelig have en plads på madplanen 🙂
Fiskefrikadeller med kartofler, grønt og persillesauce
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 0,5 kg gulerødder
- 400 g fiskefars
- olie til stegning
Persillesauce
- 15 g smør el. smagsneutral olie
- 2 spsk hvedemel
- 3 dl minimælk
- 1 dl kartoffelvand
- 1 potte persille
- 2 spsk citronsaft
- salt og peber
Sådan gør du
- Skræl kartofler og gulerødder, og kog dem i letsaltet vand til de er møre. Husk at gemme 1 dl af vandet til sauce.
Persillesauce
- Vask og hak persillen fint.
- Varm fedtstof i en lille gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen ved jævn varme.
- Hæld mælken i lidt ad gangen og pisk godt hele tiden så det ikke klumper.
- Tilsæt kartoffelvand til du har den ønskede konsistens. Tilsæt persille samt salt og peber, og kog saucen igennem.
Fiskefrikadeller
- Form farsen til frikadeller og steg på begge sider i lidt olie til de gyldne og gennemstegte.
- Servér fiskefrikadellerne med kartofler, gulerødder og persillesauce.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Lækkert og nemt at gå til ❤️