Jeg er ret stor fan af græsk mad, og for mit vedkommende, er der rigtig meget feriestemning forbundet med smagen af de lækre græske retter. Friskbagte fladbrød med gyros, sprød salat og tzatziki er nok én af min største favoritter, så derfor skal de selvfølgelig med her på bloggen 😉 Det kræver lidt forberedelse med madbrødene (som ellers er ret nemme at lave), men jeg lover at retten er værd at stå lidt længere tid i køkkenet for 🙂
Fladbrød med kyllingegyros og tzatziki
Ingredienser
- 1 portion fladbrød (opskrift)
Kyllingegyros
- 400 g kyllingebryst, -inderfilet eller -lårfilet
- 2 tsk oregano
- 1 tsk paprika
- 1 tsk rosmarin
- 0,5 tsk chilipulver
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk olie
- salt og peber
Tzatziki
- 1 agurk
- 3 dl fraiche 5% el. græsk yoghurt
- 2 fed hvidløg
- salt og peber
Andet
- 0,5 iceberg el. lign.
- 4 tomater
- evt. rødløg
Sådan gør du
- Start med at lave dejen til fladbrødene (opskrift).
- Skær kyllingen i strimler og vend den sammen med krydderier, citronsaft og olie. Lad det stå og trække i marinaden i køleskabet – gerne 30 minutter eller længere.
- Gennemsteg kyllingen i marinade på panden.
Tzatziki
- Vask agurken og flæk den på langs. Fjerne kernerne med en ske. Riv agurken groft og vrid den revne agurk for væske.
- Vend den vredne agurk sammen med fraiche, presset hvidløg samt salt og peber. Smag den til.
- Snit salat, tomat og evt. rødløg.
- Server tzatziki sammen med stegt gyros, fladbrød og salat
Det ser mega lækkert ud!! Kommer det på næste uges madplan?
Det gør det 🙂
Hej Britt
Nu må jeg sende dig en stor buket blomster Af hjertet Tusind tak for alle dine fantastisk dejlige opskrifter lige nu bager jeg for hvilken gang dine utrolig lækre Fladbrød Som er blevet hele familien Bloch farvorit så meget at de voksne døtre også er begyndt at følge dig efter at have spist hele retten- kylling med de dejlige krydderier og så i fladbrøddene her hos mig❤
Jeg er et af de mennesker som daglig kæmpe med appetitten (manglende)på grund af medicin påvirkning så jeg nyder når jeg finder mennesker som dig der lige præcis forstår mine smagsløg Tak for dit stor arbejde og din skønne inspiration til os som følger dig
De bedste forårs hilsner fra en tro følger og beundre
Elsebeth Bloch
Hej Elsebeth
Tusind tak for dine søde ord (og blomster) 🙂
Hvor er det bare dejligt at I er glade maden!
Mange tak fordi du følger trofast med 🙂
Jeg har endnu ikke prøvet opskriften men glæder mig til den. ☺️
Kan man spise det dagen efter, som frokost evt.
Det kan du sagtens 🙂
Ved du ca. kcal i retten?
Nej 🙂 (se evt. FAQ)
Godkendt af en græker!
Det er nok den fedeste feedback jeg har fået til dato – tak! 😀
Det er virkelig lækkert, vi kom lidt friske agurke skiver i også, og i stedet for rødløg brugte vi alm da vi ikke havde rødløg
Nej hvor lækkert. Er vild med dine opskrifter. Man skal ikke ud og investere i en masse fancy ting, hvor man ikke får brugt resterne.
Jeg har aldrig lavet fladbrød før, men den er absolut ikke sidste gang. 👍
Pingback: Fladbrød med kyllingegyros og tzatziki |