En rigtig lækker vegetarpizza med plantepølser 🙂 Jeg har brugt Naturlis pølser fra frost, men Helsans kök har også lavet nogen der er ganske velegnet.
Fuldkornspizza med vegetariske pølser
Ingredienser
- 1 portion fuldkorns pizzadej (opskrift)
Tomatsauce
- 500 g tomat passata
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk timian
- 1 tsk sukker
- salt og peber
Pizzafyld
- 150 g vegetariske pølser
- 4 kartofler el. 2 bagekartofler
- 2 tomater
- 1 peberfrugt
- 2 alm løg
- 150 g revet mozzerella max 15%
Sådan gør du
- Start med at lave pizzadejen og stil til hævning (opskrift).
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Rør tomatsaucen sammen og smag til. Har du god tid, kan du lad den små simre i en gryde.
- Skær pølser, løg, tomater og peberfrugt i skiver. Kartoflerne skrælles og skæres i meget tynde skiver (hvis kartoflerne er kogt på forhånd, er dette ikke vigtigt).
- Rul pizzadejen ud og læg den en på bageplade med bagepapir.
- Smør dejen med tomatsauce og fordel fyldet på pizzaen.
- Bag pizzaen i ovnen i ca. 15 minutter indtil bunden er bagt og kartoflerne møre.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n