Braiseret oksespidsbryst

Gæstemad på budget: braiseret oksespidsbryst med rodfrugtmos

Braiseret oksespidsbryst er en af mine yndlings efterårs/vinter gæsteretter. Det møre kød smager helt fantastisk sammen med årstidens rodfrugter, og så er det ovenikøbet billigt 🙂

Braiseret oksespidsbryst

Gæstemad på budget: braiseret oksespidsbryst med rodfrugtmos

No ratings yet
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Ret Gæstemad, Oksekød, Simremad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Braiseret okse

  • 800 oksespidsbrydst
  • 2 alm. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 5 dl rødvin
  • 3 laurbærblade
  • 2 tsk timian
  • 2 tsk rosmarin

Tilbehør

  • 700 g haricots verts
  • 0,5 kg kartofler
  • 0,5 kg ,5 kgblandede rodfrugter (knoldselleri, pastinak el. persillerødder)
  • 1 et skvæt mælk el. en klat smør hvis du har
  • salt

Rødvinssauce

  • skyen fra stegen
  • 140 g tomatpure
  • 1 oksebouillonterning
  • 2,5 dl madlavningsfløde 4%
  • salt og peber
  • evt meljævning mel og vand

Sådan gør du
 

Braiseret oksespidsbryst

  • Læg oksespidsbrystet i et ildfast fad eller i en stegeso/römertopf.
  • Pil løg og hvidløg, og skræl gulerødderne. Skær det hele i grove stykker og læg det ved oksespidsbrystet.
  • Hæld rødvin og krydderier ved kødet og grøntsagerne. Læg låg på stegesoen eller pak fadet godt ind i staniol.
  • Sæt fadet i ovnen og tænd på 150 grader. Lad kødet braiserer i ovnen 4-5 timer.

Tilbehør

  • Skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i grove stykker. Kog dem i usaltet vand til de er møre, hæld vandet fra og mos det hele til mos med en lille klat smør, et skvæt mælk og smag til med salt.
  • Damp de grønne bønner til de er møre , i en gryde med lidt letsaltet vand.

Rødvinssauce

  • Når kødet er færdigt tages det op af fadet og pakkes ind i staniol – lad det hvile i ca. 10 minutter.
  • Tag rødvinsskyen fra fadet og si grøntsagerne fra.
  • Opvarm skyen i en gryde sammen med en bouillonterning og 3-4 tsk tomatpure.
  • Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber.
  • Jævn evt. saucen, hvis du ønsker en lidt tykkere sauce.
  • Skær kødet i skiver, og servér det med mos, bønner og rødvinssauce.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*