Braiseret oksespidsbryst er en af mine yndlings efterårs/vinter gæsteretter. Det møre kød smager helt fantastisk sammen med årstidens rodfrugter, og så er det ovenikøbet billigt 🙂
Gæstemad på budget: braiseret oksespidsbryst med rodfrugtmos
Ingredienser
Braiseret okse
- 800 oksespidsbrydst
- 2 alm. løg
- 4 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 5 dl rødvin
- 3 laurbærblade
- 2 tsk timian
- 2 tsk rosmarin
Tilbehør
- 700 g haricots verts
- 0,5 kg kartofler
- 0,5 kg ,5 kgblandede rodfrugter (knoldselleri, pastinak el. persillerødder)
- 1 et skvæt mælk el. en klat smør hvis du har
- salt
Rødvinssauce
- skyen fra stegen
- 140 g tomatpure
- 1 oksebouillonterning
- 2,5 dl madlavningsfløde 4%
- salt og peber
- evt meljævning mel og vand
Sådan gør du
Braiseret oksespidsbryst
- Læg oksespidsbrystet i et ildfast fad eller i en stegeso/römertopf.
- Pil løg og hvidløg, og skræl gulerødderne. Skær det hele i grove stykker og læg det ved oksespidsbrystet.
- Hæld rødvin og krydderier ved kødet og grøntsagerne. Læg låg på stegesoen eller pak fadet godt ind i staniol.
- Sæt fadet i ovnen og tænd på 150 grader. Lad kødet braiserer i ovnen 4-5 timer.
Tilbehør
- Skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i grove stykker. Kog dem i usaltet vand til de er møre, hæld vandet fra og mos det hele til mos med en lille klat smør, et skvæt mælk og smag til med salt.
- Damp de grønne bønner til de er møre , i en gryde med lidt letsaltet vand.
Rødvinssauce
- Når kødet er færdigt tages det op af fadet og pakkes ind i staniol – lad det hvile i ca. 10 minutter.
- Tag rødvinsskyen fra fadet og si grøntsagerne fra.
- Opvarm skyen i en gryde sammen med en bouillonterning og 3-4 tsk tomatpure.
- Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber.
- Jævn evt. saucen, hvis du ønsker en lidt tykkere sauce.
- Skær kødet i skiver, og servér det med mos, bønner og rødvinssauce.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n