Braiseret okse (langtidsstegt) med rodfrugtmos

Print Recipe
Braiseret okse (langtidsstegt) med rodfrugtmos
Region Dansk, Oksekød
Forberedelses tid 40 minutter
Tilberedningstid 5 timer
Antal personer
Region Dansk, Oksekød
Forberedelses tid 40 minutter
Tilberedningstid 5 timer
Antal personer
Instruktioner
Braiseret oksespidsbryst
  1. Læg oksespidsbrystet i et ildfast fad eller i en stegeso/römertopf.
  2. Pil løg og hvidløg, og skræl gulerødderne. Skær det hele i grove stykker og læg det ved oksespidsbrystet.
  3. Hæld rødvin og krydderier ved kødet og grøntsagerne. Læg låg på stegesoen eller pak fadet godt ind i staniol.
  4. Sæt fadet i ovnen og tænd på 150 grader. Lad kødet braiserer i ovnen 4-5 timer.
Tilbehør
  1. Skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i grove stykker. Kog dem i usaltet vand til de er møre, hæld vandet fra og mos det hele til mos med en lille klat smør, et skvæt mælk og smag til med salt.
  2. Damp de grønne bønner til de er møre , i en gryde med lidt letsaltet vand.
Rødvinssauce
  1. Når kødet er færdigt tages det op af fadet og pakkes ind i staniol - lad det hvile i ca. 10 minutter.
  2. Tag rødvinsskyen fra fadet og si grøntsagerne fra.
  3. Opvarm skyen i en gryde sammen med en bouillonterning og 3-4 tsk tomatpure.
  4. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber.
  5. Jævn evt. saucen, hvis du ønsker en lidt tykkere sauce.
  6. Skær kødet i skiver, og servér det med mos, bønner og rødvinssauce.
Recipe Notes

Pris pr person: ca. 20 kr

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*