Braiseret oksespidsbryst

Gæstemad på budget: braiseret oksespidsbryst med rodfrugtmos

Braiseret oksespidsbryst er en af mine yndlings efterårs/vinter gæsteretter. Det møre kød smager helt fantastisk sammen med årstidens rodfrugter, og så er det ovenikøbet billigt 🙂

Gæstemad på budget: braiseret oksespidsbryst med rodfrugtmos

0 from 0 stemmer
Opskriften er lavet af Britt // Sund på budget Ret Gæstemad, Oksekød, Simremad
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutter
Tilberedningstid

40

minutter
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Braiseret okse
  • 800 800 oksespidsbrydst kan erstattes med bov eller tykkam

  • 2 2 alm. løg

  • 4 fed 4 hvidløg

  • 2 2 gulerødder

  • 5 dl 5 rødvin

  • 3 3 laurbærblade

  • 2 tsk 2 timian

  • 2 tsk 2 rosmarin

  • Tilbehør
  • 700 g 700 haricots verts (grønne bønner) frost

  • 0,5 kg 0,5 kartofler

  • 0,5 kg 0,5 ,5 kgblandede rodfrugter (knoldselleri, pastinak el. persillerødder)

  • 1 1 et skvæt mælk el. en klat smør hvis du har

  • salt

  • Rødvinssauce
  • skyen fra stegen

  • 140 g 140 tomatpure

  • 1 1 oksebouillonterning

  • 2,5 dl 2,5 madlavningsfløde 4%

  • salt og peber

  • evt meljævning mel og vand

Sådan gør du

  • Braiseret oksespidsbryst
  • Læg oksespidsbrystet i et ildfast fad eller i en stegeso/römertopf.
  • Pil løg og hvidløg, og skræl gulerødderne. Skær det hele i grove stykker og læg det ved oksespidsbrystet.
  • Hæld rødvin og krydderier ved kødet og grøntsagerne. Læg låg på stegesoen eller pak fadet godt ind i staniol.
  • Sæt fadet i ovnen og tænd på 150 grader. Lad kødet braiserer i ovnen 4-5 timer.
  • Tilbehør
  • Skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i grove stykker. Kog dem i usaltet vand til de er møre, hæld vandet fra og mos det hele til mos med en lille klat smør, et skvæt mælk og smag til med salt.
  • Damp de grønne bønner til de er møre , i en gryde med lidt letsaltet vand.
  • Rødvinssauce
  • Når kødet er færdigt tages det op af fadet og pakkes ind i staniol – lad det hvile i ca. 10 minutter.
  • Tag rødvinsskyen fra fadet og si grøntsagerne fra.
  • Opvarm skyen i en gryde sammen med en bouillonterning og 3-4 tsk tomatpure.
  • Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber.
  • Jævn evt. saucen, hvis du ønsker en lidt tykkere sauce.
  • Skær kødet i skiver, og servér det med mos, bønner og rødvinssauce.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*