Gæstemad på budget: braiseret oksespidsbryst med rodfrugtmos

Braiseret oksespidsbryst er en af mine yndlings efterårs/vinter gæsteretter. Det møre kød smager helt fantastisk sammen med årstidens rodfrugter, og så er det ovnikøbet billigt 🙂

Print Recipe
Braiseret oksespidsbryst (langtidsstegt) med rodfrugtmos
Region Dansk, Oksekød
Forberedelses tid 40 minutter
Tilberedningstid 5 timer
Antal personer
Ingredienser
Braiseret oksespidsbryst
  • 500-700 g oksespidsbrydst
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 5 dl rødvin
  • 2-3 laurbærblade
  • 2 tsk timian
  • 2 tsk rosmarin
Tilbehør
  • 1 pose haricots verts (grønne bønner) frost
  • 0,5 kg kartofler
  • 0,5 kg blandede rodfrugter (knoldselleri, pastinak el. persillerødder)
  • 1 et skvæt mælk el. en klat smør hvis du har
  • salt
Rødvinssauce
  • skyen fra stegen
  • 1 ds tomatpure 140 g
  • 1 oksebouillonterning
  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
  • salt og peber
  • evt meljævning mel og vand
Region Dansk, Oksekød
Forberedelses tid 40 minutter
Tilberedningstid 5 timer
Antal personer
Ingredienser
Braiseret oksespidsbryst
  • 500-700 g oksespidsbrydst
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 5 dl rødvin
  • 2-3 laurbærblade
  • 2 tsk timian
  • 2 tsk rosmarin
Tilbehør
  • 1 pose haricots verts (grønne bønner) frost
  • 0,5 kg kartofler
  • 0,5 kg blandede rodfrugter (knoldselleri, pastinak el. persillerødder)
  • 1 et skvæt mælk el. en klat smør hvis du har
  • salt
Rødvinssauce
  • skyen fra stegen
  • 1 ds tomatpure 140 g
  • 1 oksebouillonterning
  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
  • salt og peber
  • evt meljævning mel og vand
Instruktioner
Braiseret oksespidsbryst
  1. Læg oksespidsbrystet i et ildfast fad eller i en stegeso/römertopf.
  2. Pil løg og hvidløg, og skræl gulerødderne. Skær det hele i grove stykker og læg det ved oksespidsbrystet.
  3. Hæld rødvin og krydderier ved kødet og grøntsagerne. Læg låg på stegesoen eller pak fadet godt ind i staniol.
  4. Sæt fadet i ovnen og tænd på 150 grader. Lad kødet braiserer i ovnen 4-5 timer.
Tilbehør
  1. Skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i grove stykker. Kog dem i usaltet vand til de er møre, hæld vandet fra og mos det hele til mos med en lille klat smør, et skvæt mælk og smag til med salt.
  2. Damp de grønne bønner til de er møre , i en gryde med lidt letsaltet vand.
Rødvinssauce
  1. Når kødet er færdigt tages det op af fadet og pakkes ind i staniol - lad det hvile i ca. 10 minutter.
  2. Tag rødvinsskyen fra fadet og si grøntsagerne fra.
  3. Opvarm skyen i en gryde sammen med en bouillonterning og 3-4 tsk tomatpure.
  4. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber.
  5. Jævn evt. saucen, hvis du ønsker en lidt tykkere sauce.
  6. Skær kødet i skiver, og servér det med mos, bønner og rødvinssauce.
Recipe Notes

Pris pr person: ca. 20 kr

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *