Gratinerede bønner

Gratinerede bønner med rodfrugtmos

Denne uges vegetariske indslag består af gratinerede bønner med mos og et drys ost på toppen. Hvis man ikke er så meget til kidneybønner, kan de erstattes med andre slags som f.eks. hvide bønner eller røde linser 🙂

Gratinerede bønner med rodfrugtmos

3 from 4 stemmer
Opskriften er lavet af Britt // Sund på budget Ret Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutter
Tilberedningstid

40

minutter
Frysegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 750 g 750 kartofler

  • 750 g 750 knoldselleri, pastinak el. persillerod

  • 2 2 alm. løg

  • 3 fed 3 hvidløg

  • 2 ds 2 flåede tomater

  • 2 ds 2 kidney bønner

  • 150 g 150 revet mozzarella (eller emmentaler, cheddar, gran padano, osv.)

  • olie

  • 1 spsk 1 oregano

  • 1 spsk 1 paprika

  • 1 tsk 1 sukker

  • salt og peber

  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Mos
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Rodfrugter og kartofler skrælles og skæres i mindre stykker. Kog dem i usaltet vand til de er møre ca. 15-20 minutter. Mos det til en grov mos sammen med salt og lidt peber. Du kan evt. tilsætte lidt mælk eller lidt af koge vandet, for en mere lind mos.
  • Bønnesauce
  • Hak og svits løgene i lidt olie. Tilsæt. hvidløg, flåede tomater og kidney bønner. Kog op og lad simre 15 minutter. Smag til med krydderier.
  • Bønnesaucen hældes i et ildfast fad og mosen fordeles over. Drys med revet ost.
  • Kom fadet i ovnen i ca. 15 minutter til osten er gylden.

4 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 2 - Sund på budget

  2. Pingback: Sund madplan uge 13 - Sund på budget

  3. Hejsa. Tusind tak for en masse lækre opskrifter! Ved du om de gratinerede bønner kan fryses?
    Mvh. Ditte Skaarup

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*