Helstegt kylling med sauce, kartofler, gulerødder og agurksalat

Print Recipe
Helstegt kylling med sauce, kartofler, gulerødder og agurksalat
Region Dansk, Kylling
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 60 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 hel kylling
  • 1 kg kartofler
  • 500 g gulerødder
  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
  • 1 løg
  • 3 dl vand
  • 1-2 laurbærblade
  • olie
  • kulør
  • salt og peber
  • 1 gl agurkesalat u. sukker
Region Dansk, Kylling
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 60 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 hel kylling
  • 1 kg kartofler
  • 500 g gulerødder
  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
  • 1 løg
  • 3 dl vand
  • 1-2 laurbærblade
  • olie
  • kulør
  • salt og peber
  • 1 gl agurkesalat u. sukker
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 220 grader. Vask og rens kyllingen indvendig og dup den tør med køkkenrulle.
Sauce
  1. Skær vingespidserne og overskydende fedt ved halsen af . Læg kyllingestykkerne i en lille gryde sammen med grofthakket løg, vand, salt, peber og laurbær og lad det koge, mens kyllingen steger.
  2. Si kylling, løg og laurbær fra kyllingesaucen. Lad den koge lidt ind, tilsæt madlavningsfløde og saucekulør. Smag til med salt og peber. Jævn evt. efter behov.
Kylling
  1. Smør kyllingen godt ind i olie både ind- og udvendig, og drys med salt og peber – ligeledes både udvendig og indvendig.
  2. Læg kyllingen i et ildfast fad og steg den i ovnen i ca. et kvarter. Skru ned til 200 grader og steg den færdig i ca. 60 min.
Tilbehør
  1. Skræl og kog kartofler og gulerødder møre i let saltet vand ca. 15-20 minutter.
  2. Server kyllingen med sauce, kartofler, gulerødder og agurkesalat.
Recipe Notes

Pris pr person: 15-16 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*