Sund Fish’n’chips

Print Recipe
Sund Fish'n'chips
Region Fisk
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 45 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 450 g friske rødspættefileter
  • 1 æg
  • 100 g fuldkornsmel
  • 50 g rasp
  • salt og peber
  • 500 g knoldselleri, pastinak eller persillerod
  • 750 g kartofler
  • 2 spsk olie
  • krydderier til fritterne – jeg brugte salt og timian
  • lidt smør eller olie til stegning
  • citronsaft og remoulade
Region Fisk
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 45 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 450 g friske rødspættefileter
  • 1 æg
  • 100 g fuldkornsmel
  • 50 g rasp
  • salt og peber
  • 500 g knoldselleri, pastinak eller persillerod
  • 750 g kartofler
  • 2 spsk olie
  • krydderier til fritterne – jeg brugte salt og timian
  • lidt smør eller olie til stegning
  • citronsaft og remoulade
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft
  2. Skræl knoldselleri og kartofler, og skær det ud i passende stave. Vend stavende med olie og krydderier.
  3. Fordel fritterne på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i ca. 30 minutter – vend fritterne undervejs. Herefter skruer du ovnen op på 220 grader og bager fritterne 20-30 minutter til de lækre og (halv)sprøde, vend fritterne jævnligt.
  4. Fiskefiletterne paneres først i æg og derefter i en blanding af grahamsmel, rasp og salt og peber
  5. Steg fiskene 2 minutter på hver side ved jævn varme
  6. Servér fisk og fritter med citronsaft og lidt dyppelse.
Recipe Notes

Pris pr person: ca. 17 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*