pizzadej

Grov pizzadej med fuldkorn

En super lækker pizzadej med fuldkorn.

pizzadej

Grov pizzadej med fuldkorn

4.17 fra 6 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Bagværk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 150 g fuldkornsmel f.eks. grahamsmel, rugmel, osv. (se efter fuldkornsmærket)
  • 300 g hvedemel el. pizzamel

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker, salt og olie, og rør det ud.
  • Tilsæt fuldkornsmel og derefter hvedemel lidt af gangen til dejen er fast og let klæbrig.
  • Ælt dejen godt, gerne 5-10 minutter hvis du har tid – tro mig det gør en kæmpe forskel for dejen.
  • Lad dejen hæve tildækket i 40 minutter. Har du god tid må den gerne hæve længere – giv den da en lille æltetur halvvejs.
  • (Personligt plejer jeg at lave dejen om eftermiddagen så snart jeg kommer hjem, og så ellers ælte den 1-2 gange undervejs).
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

One Comment

  1. Vil man godt kunne Fryse dejen ned ubagt, så man har til en anden gang?

4.17 from 6 votes (6 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*