En super lækker pizzadej med fuldkorn.
Grov pizzadej med fuldkorn
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 150 g fuldkornsmel f.eks. grahamsmel, rugmel, osv. (se efter fuldkornsmærket)
- 300 g hvedemel el. pizzamel
Sådan gør du
- Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker, salt og olie, og rør det ud.
- Tilsæt fuldkornsmel og derefter hvedemel lidt af gangen til dejen er fast og let klæbrig.
- Ælt dejen godt, gerne 5-10 minutter hvis du har tid – tro mig det gør en kæmpe forskel for dejen.
- Lad dejen hæve tildækket i 40 minutter. Har du god tid må den gerne hæve længere – giv den da en lille æltetur halvvejs.
- (Personligt plejer jeg at lave dejen om eftermiddagen så snart jeg kommer hjem, og så ellers ælte den 1-2 gange undervejs).
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Vil man godt kunne Fryse dejen ned ubagt, så man har til en anden gang?