Grove pirogger med grøntsagsfyld

Dagens menu står på grove pirogger med masser af smag og lækkert fyld. Når jeg laver pirogger laver jeg altid dobbelt portion, så vi har noget nemt og lækkert til madpakken 🙂

Grove pirogger med grøntsagsfyld

0 from 0 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

30

minutes
Hævetid

30

minutter
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Dej
  • 25 g gær

  • 3 dl vand

  • 2 spsk olie

  • 1,5 tsk salt

  • 2 tsk sukker

  • 250 g fuldkornsmel f.eks. grahamsmel

  • 200 g hvedemel

  • Fyld
  • 2 alm. løg

  • 3 fed hvidløg

  • 2 gulerødder

  • 250 g hvidkål eller spidskål

  • 2 dl røde linser, tørrede

  • 1,5 spsk karry

  • 1,5 tsk spidskommen

  • stødt chili efter smag

  • salt og peber

  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Kog linserne som anvist på posen i letsaltet vand.
  • Skræl og hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne og riv den groft. Riv eller hak kålen fint.
  • Varm lidt olie på en pande.
  • Tilsæt karry og løg og lad det svitse til løgene er klare.
  • Tilsæt hvidløg og kogte linser. Tilsæt gulerødder og hvidkål samt resten af krydderierne. Lad fyldet stege indtil grøntsagerne er faldet sammen, ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber, og evt. flere krydderier
  • Pirogger
  • Ælt dejen godt igennem, og del den i cirka otte stykker – det giver mellemstore pirogger. Rul stykkerne ud til cirkler , og kom fyld på den ene halvdel.
  • Pensl med æg i kanten, og vend så dejen henover fyldet, så der dannes en halvmåne. Luk kanten ved at bruge en gaffel til at trykke ned i dejen hele vejen langs kanten, og pensl tilslut med æg.
  • Læg piroggerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ovnen i ca. 12 minutter, indtil de er gyldne og gennembagt.
  • Server evt de lune pirogger med en grøn salat.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*