Pirogger med kål

Grove pirogger med grøntsagsfyld

Dagens menu står på grove pirogger med masser af smag og lækkert fyld. Når jeg laver pirogger laver jeg altid dobbelt portion, så vi har noget nemt og lækkert til madpakken 🙂

Pirogger med kål

Grove pirogger med grøntsagsfyld

No ratings yet
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Dej

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 2 spsk olie
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 250 g fuldkornsmel f.eks. grahamsmel
  • 200 g hvedemel

Fyld

  • 2 alm. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 250 g hvidkål eller spidskål
  • 2 dl røde linser, tørrede
  • 1,5 spsk karry
  • 1,5 tsk spidskommen
  • stødt chili efter smag
  • salt og peber
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Kog linserne som anvist på posen i letsaltet vand.
  • Skræl og hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne og riv den groft. Riv eller hak kålen fint.
  • Varm lidt olie på en pande.
  • Tilsæt karry og løg og lad det svitse til løgene er klare.
  • Tilsæt hvidløg og kogte linser. Tilsæt gulerødder og hvidkål samt resten af krydderierne. Lad fyldet stege indtil grøntsagerne er faldet sammen, ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber, og evt. flere krydderier

Pirogger

  • Ælt dejen godt igennem, og del den i cirka otte stykker – det giver mellemstore pirogger. Rul stykkerne ud til cirkler , og kom fyld på den ene halvdel.
  • Pensl med æg i kanten, og vend så dejen henover fyldet, så der dannes en halvmåne. Luk kanten ved at bruge en gaffel til at trykke ned i dejen hele vejen langs kanten, og pensl tilslut med æg.
  • Læg piroggerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ovnen i ca. 12 minutter, indtil de er gyldne og gennembagt.
  • Server evt de lune pirogger med en grøn salat.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

One Comment

  1. Hejsa! God opskrift, men du har glemt den første del med dejen, og at den skal hæve i 30 minutter. Jeg måtte lige finde opskriften med pirogger med oksekød og kål frem 🙂
    Tak for alle dine gode opskrifter derudover! Du gør hverdagen så meget nemmere!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*