En lækker anderledes tærte med karamelliseret løg og en let syrlig salat der står rigtig godt til salten og sødmen fra tærten 🙂
Grovtærte med karamelliserede løg
Antal
personer
4
Forberedelsestid
20
minutesTilberedningstid
40
minutesFrysegnet
Ja
Det skal du bruge
- Tærtedej
150 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel
100 g havregryn
4 spsk hvedemel
4 spsk fraiche 5%
2 spsk olie
0,5 tsk salt
1 dl vand
- Karamelliserede løg
400 g alm. løg
1 spsk olie
2 spsk balsamico
1 spsk honning
1 tsk timian
salt og peber
- Fyld
100 g revet ost (mozzerella, parmesan, emmentaler, rav ost, el. anden)
5 æg
1 dl fraiche 5%
1 tsk salt
- Salat
2 stk hjertesalat
2 spsk balsamico
2 spsk raps el. olivenolie
1 tsk honning
1 tsk sennep gerne dijon
salt og peber
Sådan gør du
- Tærtedej
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland alle ingredienserne til dejen sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
- Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
- Forbag tærtebunden i 15 minutter.
- Karamelliserede løg
- Skræl og skær løgene i skiver.
- Kom dem på panden sammen med olie, balsamico, honning og timian. Svits dem et par minutter. Krydr med salt og peber. Fordel løgene på den forbagte tærtedej.
- Fyld
- Pisk æg, fraiche, salt og revet ost sammen, og fordel det udover løgene i tærten.
- Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
- Salat
- Vask hjertesalaten, skær enden af og riv eller skær bladene i mindre stykker.
- Bland en vinagrette af olie, balsamico, honning, sennep og salt og peber.
- Vend hjertesalaten sammen med vinagretten og drys evt. med lidt solsikkefrø eller andre frø/nødder.
- Servér løgtærten sammen med salaten.
I de tidligere tærteopskrifter har der været olie i. Er det med vilje det er undladt i denne opskrift?
Det er en fejl 🙂 Det er rettet nu.
Tusind tak for en skøn opskrift (og madplan)
Ikke vores smag. Alt for sødt!
Ærgerligt at det ikke faldt i jeres smag. God aften 🙂