Quinoa er nok mine yndlings vegetardeller – de smager super godt, og har en konsistens lidt ala almindelige frikadeller.
Quinoadeller med salat og hjemmelavede pitabrød
Antal
personer
4
Forberedelsestid
30
minutesTilberedningstid
30
minutesFrysegnet
Ja
Det skal du bruge
- Quinoadeller
100 g quinoa, hvid
1 alm løg
2 fed hvidløg
2 æg
1 tsk paprika
1 tsk spidskommen
1 tsk salt
peber
3 spsk hvedemel
1 spsk havregryn
evt 50 g ost, f.eks.cheddar, parmesan, emmentaler el. feta
olie til stegning
- Salat
0,5 iceberg
2 tomater
0,5 agurk
1 peberfrugt
- Tilbehør
1 portion fuldkorns pitabrød
Sådan gør du
- Start evt. med at lave pitabrødene – se opskrift.
- Skyl 100 g quinoa grundigt og kog den som anvist på posen ca. 10-15 minutter. Hæld det overskydende vand fra og lad quinoaen køle lidt af.
- Riv løg og hvidløg fint.
- Rør den kogte quinoa sammen med revet løg, hvidløg, æg, krydderier, hvedemel og evt. revet/smuldret ost til en fast fars. Lad farsen trække et par minutter. Hvis du synes farsen er meget våd tilsættes en lille smule mere hvedemel – farsen vil være mere våd end en almindelig “kødfars”.
- Klat farsen ud på panden til små frikadeller og steg dem på begge sider i lidt olie ved middelvarme til de er gyldne og sprøde.
- Salat
- Vask, snit og hak salat, tomat, agurk og peberfrugt.
- Servér quinoadellerne med nybagt pita, salat og evt. lidt dressing.
Super dejlig ret. Quinoadellerne var et stort hit hos mine drenge på 9 og 11.
Jeg vil gerne takke for en skøn madplan, jeg har brugt den siden uge 31.
Vi har sparet en masse penge og hovedpine og det er en stor hjælp når man er stresset, at indkøbssedlen er skrevet for en.
Tak for en fantastisk og inspirerende madplan.
Velbekomme 🙂 Det betyder rigtig meget for mig at I er glad for planen 😀
Ih, quinoadellerne var virkelig lækre! Alle mine tre drenge på 5, 7 og 11 synes også de var lækre! Det er hermed en favorit.
Ej hvor dejligt! Det er også en favorit herhjemme 😀
Vi har lige prøvet retten og er helt kulrede over at dellerne har samme konsistens som ‘rigtige’ deller. Det er ikke sidste gang vi bruger quinoa. Tak for opskriften!