quinoadeller

Quinoadeller med salat og hjemmelavede pitabrød

Quinoa er nok mine yndlings vegetardeller – de smager super godt, og har en konsistens lidt ala almindelige frikadeller.

quinoadeller

Quinoadeller med salat og hjemmelavede pitabrød

5 fra 6 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Kødfri, Vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Quinoadeller

  • 100 g quinoa, hvid
  • 1 alm løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk salt
  • peber
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 spsk havregryn
  • evt 50 g ost,
  • 1 spsk olie til stegning

Salat

  • 0,5 iceberg
  • 2 tomater
  • 0,5 agurk
  • 1 peberfrugt

Tilbehør

Sådan gør du
 

  • Start evt. med at lave pitabrødene – opskrift
  • Skyl 100 g quinoa grundigt og kog den som anvist på posen ca. 10-15 minutter. Hæld det overskydende vand fra og lad quinoaen køle lidt af.
  • Riv løg og hvidløg fint.
  • Rør den kogte quinoa sammen med revet løg, hvidløg, æg, krydderier, hvedemel og evt. revet/smuldret ost til en fast fars. Lad farsen trække et par minutter. Hvis du synes farsen er meget våd tilsættes en lille smule mere hvedemel – farsen vil være mere våd end en almindelig u0022kødfarsu0022.
  • Klat farsen ud på panden til små frikadeller og steg dem på begge sider i lidt olie ved middelvarme til de er gyldne og sprøde.

Salat

  • Vask, snit og hak salat, tomat, agurk og peberfrugt.
  • Servér quinoadellerne med nybagt pita, salat og evt. lidt dressing.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

5 Comments

  1. Super dejlig ret. Quinoadellerne var et stort hit hos mine drenge på 9 og 11.

    Jeg vil gerne takke for en skøn madplan, jeg har brugt den siden uge 31.
    Vi har sparet en masse penge og hovedpine og det er en stor hjælp når man er stresset, at indkøbssedlen er skrevet for en.
    Tak for en fantastisk og inspirerende madplan.

  2. Ih, quinoadellerne var virkelig lækre! Alle mine tre drenge på 5, 7 og 11 synes også de var lækre! Det er hermed en favorit.

  3. Vi har lige prøvet retten og er helt kulrede over at dellerne har samme konsistens som ‘rigtige’ deller. Det er ikke sidste gang vi bruger quinoa. Tak for opskriften!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*