Jeg elsker tærter – de kan varieres på tusindvis af måder, spise både varm og kold, bruges i madpakken, på frokostbordet eller som nem aftensmad, det er fantastisk! 🙂
Grovtærte med kylling, broccoli og forårsløg
Ingredienser
Tærtedej
- 150 g grahamsmel
- 100 g havregryn
- 4 spsk hvedemel
- 2 spsk olie
- 4 spsk fraiche 5% eller fedtfattig yoghurt naturel
- 0,5 tsk salt
- 1 dl vand
Fyld
- 150 g kylling i tern
- 1 broccoli
- 1 bundt forårsløg
- 5 æg
- 1 dl cheasy fraiche 5%
- 1 spsk estragon
- 1 tsk salt
- peber
Grøn salat
- 0,5 iceberg
- 0,5 agurk
- 2 tomater
- 1 ds majs
Sådan gør du
Tærtedej
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
- Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
- Forbag tærtebunden i 15 minutter.
Fyld
- Vask og snit broccoli i små buketter og forårsløg i skiver.
- Fordel broccoli, forårsløg og kylling udover den forbagte tærtedej.
- Pisk æg og fraiche samt estragon, salt og peber sammen i en skål og hæld herefter æggemassen udover tærten.
- Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
- Serveres med en simpel grøn salat.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Havde ikke lige kylling og estragon så vi fik hakket mørksej med frisk timian i stedet. Den blev Virkelig god med broccoli og forårløgene
Så har derfor ikke vurderet din foreslåede udgave, men den jeg lavede fik ⭐️⭐️⭐️⭐️1/2
Du kommer simpelthen med de lækreste opskrifter.
Jeg takker dig mange gange for at gøre vores hverdag lettere, sundere og billigere i forhold til aftensmad. Vi synes du er genial.
Hilsen en meget tilfreds familie, som snart har fulgt din blog i 6 måneder
Tusind tak 😀 Jeg er simpelthen så glad for at I kan bruge det jeg laver 🙂 Tak fordi I følger med!
Tusind tak for at gøre vores hverdag lettere med dine super madplaner!
Denne opskrift blev okay, kunne godt ønske den var lidt mere sprød. Ved ikke om det var havregrynene som gjorde den lidt tør og gummiagtig. Men der var en masse sunde og gode ting i
Dejligt at det kan bruges 🙂 Prøv at forbag tærtedejen 5 minutter længere – min dej bliver altid sprød, men der er forskel på ovne 🙂
Jeg glæder mig til at skulke have den tærte igen, den er helt vildt god og meget lækker, tak for opskriften
Velbekomme, dejligt at det kan bruges 🙂
Fyldet i tærten var godt, men jeg må have gjort noget galt med dejen for den blev meget sej og hård. Ikke en særlig god oplevelse.
Vil også sige at 20-25 er for lidt, den skal minimum have 30-35 minutter (i min ovn)for at æggemassen har fået nok i midten af tærten.
Der er stor forskel på ovne og tærtefade, så man bliver altid nødt til at tilpasse opskrifterne til det udstyr man selv bruger – så måske du skal forbage tærte dejen lidt mindre, når du giver hele tærten længere tid?
Skal kyllingen være tilberedt eller rå når den kommes i tærten?
Det er kyllingetern du skal bruge – de er tilberedt.