En skøn græskinspireret salat med masser af fylde 🙂 Meget velegnet til frokost, madpakker eller som nem aftensmad på de travle dage 🙂
Gyros salat
Ingredienser
Kyllingegyros
- 350-400 g kyllingebryst, -inderfilet eller -lårfilet
- 2 tsk oregano
- 1 tsk paprika
- 1 tsk rosmarin
- 0,5 tsk chilipulver
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk olie
- salt og peber
- 1 ds kikærter eller 100 g tørrede kikærter (opblødt i 12 timer)
Tzatziki
- 1 agurk
- 2,5 dl fraiche 5% el. græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg
- salt og peber
Salat
- 2 hoveder hjertesalat
- 4 tomater
- 1 peberfrugt
- 1 rødløg
- 100 g feta el. salattern
Sådan gør du
- Skær kyllingen i strimler og vend den sammen med krydderier, citronsaft og olie. Hvis du har tid, så lad det evt. stå og trække i marinaden i køleskabet – gerne 30 minutter eller længere.
- Gennemsteg kyllingen i marinade på panden.
- Dræn kikærterne og skyl dem, lad dem riste med de sidste par minutter sammen med kyllingen. Smag til med salt.
- Tzatziki: Vask agurken og flæk den på langs. Fjerne kernerne med en ske. Riv agurken groft og vrid den revne agurk for væske.
- Vend den vredne agurk sammen med fraiche, presset hvidløg samt salt og peber. Smag den til.
- Snit salat, tomat , peberfrugt og rødløg.
- Sammensæt en salat af hjertesalat, tomatskriver, peberfrugt, rødløg og feta i tern. Top med tzatziki og kyllingegyros samt kikærter.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Fantastisk.