helstegt kylling

Helstegt kylling m. ris og grøntsager

Det her en rigtig lørdagsret; sprød kylling, dampede grøntsager og en god sauce – det er lige som det skal være 🙂 Og så er den samtidig nem og passer sig selv, så man ikke skal bruge hele sin lørdag i køkkenet. Velbekomme!

Helstegt kylling m. ris og grøntsager

4 from 6 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Kylling
Antal

4

personer
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

1

hour 

15

minutes
Frysegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 1 hel kylling

  • 300 g ris

  • 1 broccoli

  • 1 ps bønneblanding eller anden grøntsagsblanding

  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%

  • 1 alm. løg

  • 3 dl vand

  • 2 laurbærblade

  • olie

  • kulør

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220 grader. Vask og rens kyllingen indvendig og dup den tør med køkkenrulle.
  • Sauce: Skær vingespidserne og overskydende fedt ved halsen af . Læg kyllingestykkerne i en lille gryde sammen med grofthakket løg, vand, salt, peber og laurbær og lad det koge, mens kyllingen steger.
  • Smør kyllingen godt ind i olie både ind- og udvendig, og drys med salt og peber – ligeledes både udvendig og indvendig.
  • Læg kyllingen i et ildfast fad og steg den i ovnen i ca. et kvarter. Skru ned til 200 grader og steg den færdig i ca. 60 min.
  • Broccoli vaskes og skæres ud i buketter. Damp broccolien i en lille smule letsaltet vand til den er mør, men stadig har bid.
  • Tilbered ris og grønt som anvist på posen.
  • Si kylling, løg og laurbær fra kyllingesaucen. Lad den koge lidt ind, tilsæt madlavningsfløde og saucekulør. Smag til med salt og peber. Jævn evt. efter behov.
  • Server kyllingen med saucen, ris, dampet broccoli og grøntsagsblanding.

5 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 46 - Sund på budget

  2. Dejlig mad, lette opskrifter. Kan det passe at indkøbslisten ikke er opdateret med ærter?

    • Britt // Sund på budget

      Dejligt at det kan bruges 🙂 Det er fordi at det er bønneblanding der skal bruges som tilbehør denne gang – det er en fejl i opskriften at der står ærter 🙂

  3. Det lyder lækkert. Skal saucen koge i 1 t og 15 min. Eller er det bare til sidst, mens kyllingen er i ovnen?
    Også et kæmpe tak herfra, glæder mig altid til at se og prøve dine spændende madplaner.

    • Britt // Sund på budget

      Jo længere tid du koger fond på det afskårne kylling desto mere smag 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*