Det her en rigtig lørdagsret; sprød kylling, dampede grøntsager og en god sauce – det er lige som det skal være 🙂 Og så er den samtidig nem og passer sig selv, så man ikke skal bruge hele sin lørdag i køkkenet. Velbekomme!
Helstegt kylling m. ris og grøntsager
Ingredienser
- 1 hel kylling
- 300 g ris
- 1 broccoli
- 1 ps bønneblanding eller anden grøntsagsblanding
- 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
- 1 alm. løg
- 3 dl vand
- 2 laurbærblade
- olie
- kulør
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 220 grader. Vask og rens kyllingen indvendig og dup den tør med køkkenrulle.
- Sauce: Skær vingespidserne og overskydende fedt ved halsen af . Læg kyllingestykkerne i en lille gryde sammen med grofthakket løg, vand, salt, peber og laurbær og lad det koge, mens kyllingen steger.
- Smør kyllingen godt ind i olie både ind- og udvendig, og drys med salt og peber – ligeledes både udvendig og indvendig.
- Læg kyllingen i et ildfast fad og steg den i ovnen i ca. et kvarter. Skru ned til 200 grader og steg den færdig i ca. 60 min.
- Broccoli vaskes og skæres ud i buketter. Damp broccolien i en lille smule letsaltet vand til den er mør, men stadig har bid.
- Tilbered ris og grønt som anvist på posen.
- Si kylling, løg og laurbær fra kyllingesaucen. Lad den koge lidt ind, tilsæt madlavningsfløde og saucekulør. Smag til med salt og peber. Jævn evt. efter behov.
- Server kyllingen med saucen, ris, dampet broccoli og grøntsagsblanding.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Pingback: Sund madplan uge 46 - Sund på budget
Dejlig mad, lette opskrifter. Kan det passe at indkøbslisten ikke er opdateret med ærter?
Dejligt at det kan bruges 🙂 Det er fordi at det er bønneblanding der skal bruges som tilbehør denne gang – det er en fejl i opskriften at der står ærter 🙂
Det lyder lækkert. Skal saucen koge i 1 t og 15 min. Eller er det bare til sidst, mens kyllingen er i ovnen?
Også et kæmpe tak herfra, glæder mig altid til at se og prøve dine spændende madplaner.
Jo længere tid du koger fond på det afskårne kylling desto mere smag 🙂