Indisk Dahl

Print Recipe
Indisk Dahl
Region Indisk, Vegetarisk
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Region Indisk, Vegetarisk
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Instruktioner
  1. Hak grøntsagerne fint f.eks. i en minihakker, eller riv dem på et rivejern.
  2. Varm 1 spsk, olie i en stor gryde og svits grøntsagerne og krydderierne.
  3. Tilsæt hakket tomat og kokosmælk og skru ned til middelvarme.
  4. Skyl linserne, og tilsæt dem til retten sammen med ca. 1 dl vand, sørg for at væsken dækker linserne.
  5. Lad det hele simre i minimum 20 minutter – dette er vigtigt, da linser minimum skal koge 20 minutter før de kan spises.
  6. Rør i retten undervejs, så den ikke brænder fast. Tilsæt evt. mere vand, hvis linserne suger for meget.
  7. Smag til sidst retten til med salt og peber.
  8. Server med et godt stykke brød og en god klat fraiche.
Recipe Notes

Pris pr. person: 10-12 kr

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Indisk dahl

Indisk dahl

Indisk dahl (daal, dhal, dal, etc.) er oprindeligt en vegetariske linsegryde, og en ret jeg ofte laver, når vi har kødfri dag.

Indisk dahl er baseret på røde linser som har et højt indhold at både protein og kostfibre,  og derved mætter rigtig godt.  Derudover indeholder linserne også B-vitaminer, kalium, fosfor, jern og zink, som kroppen har behov for (kilde: DTU fødevaredatabase), og sidst men ikke mindst, så tæller linserne med i 600 gram frugt og grønt Sundhedsstyrelsen anbefaler vi indtager dagligt – der er altså mange gode grunde til at inddrage røde linser i sin kost 🙂

Indisk dahl

Indisk dahl

4.12 fra 35 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Vegetar
Antal 5 servings

Ingredienser
  

  • 300 g gulerødder revet
  • 2 store løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 æbler
  • 0,5 tsk stødt chili
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 1 ds hakkede tomater
  • 400 ml kokosmælk, light
  • 4 dl røde linser tørrede
  • 2 dl vand
  • salt og peber
  • evt. 1 tsk stødt eller revet ingefær hvis du har
  • 1 spsk olie til stegning

Tilbehør

  • 1 pk Naanbrød
  • cheasy fraiche 5%

Sådan gør du
 

  • Hak grøntsagerne fint f.eks. i en minihakker, eller riv dem på et rivejern.
  • Varm 1 spsk, olie i en stor gryde og svits grøntsagerne og krydderierne.
  • Tilsæt hakket tomat og kokosmælk og skru ned til middelvarme.
  • Skyl linserne, og tilsæt dem til retten sammen med ca. 1 dl vand, sørg for at væsken dækker linserne.
  • Lad det hele simre i minimum 20 minutter – dette er vigtigt, da linser minimum skal koge 20 minutter før de kan spises.
  • Rør i retten undervejs, så den ikke brænder fast. Tilsæt evt. mere vand, hvis linserne suger for meget.
  • Smag til sidst retten til med salt og peber.
  • Server med et godt stykke brød og en god klat fraiche.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

22 Comments

  1. Pingback: En sund dag på budget - Sund på budget

  2. Pingback: Sund madplan uge 47 - Sund på budget

  3. Pingback: Sund madplan uge 1 - Sund på budget

  4. Pingback: Sund madplan uge 14 - Sund på budget

  5. Kan man godt bruge gule eller grønne linser i stedet?

  6. Mette Autzen

    Hej
    Skal æbler bare i retten og hvis ja hvornår ?

    • Britt // Sund på budget

      Æble i tern eller revet – fordi det giver en god smag og tæller med i de 600 gram frugt og grønt 🙂

  7. Vil det også være en mulighed at udskifte linserne med kikærter? (Da linser godt kan virke lidt melede).

    • Britt // Sund på budget

      Det er meningen at linserne skal koge ud i retten, så det bliver en helt anden ret hvis du bruger kikærter. Dahl er en linsegryde 🙂

  8. Det er godt at man kan undlade 1 ton tørret koriander;-)
    Mon ikke det er en tsk…

  9. Hands down den BEDSTE dahl jeg har smagt!!
    Æblerne og kokosmælken sætter prikken over i’et.
    ELSKER ELSKER ELSKER
    Tak for dit store arbejde med madplanerne uge efter uge =)

    • Britt // Sund på budget

      Årh tusind tak, det er jeg virkelig glad for at du synes 🙂
      Tak fordi du følger med 🙂

  10. MEEEGA lækkert – tak for en super opskrift, den er SÅ godkendt

  11. Maria Nielsen

    Mega lækkert, selv min mand som ellers er meget imod vegetarretter måtte overgive sig og sige at det smagte godt!

  12. Jeg er normalt ikke til linser.
    Men denne opskrift var dejlig nem, og smagte ganske godt.
    Men hold da op hvor er det meget mad til overs. Det mætter jo helt vildt godt.

    Kan resterne fryses og varmes op igen ved lejlighed?

  13. Jeg er begyndt at finde stor inspiration i din side, så tak for den 🙂
    Jeg kunne godt tænke mig at prøve din dahl, men jeg er desværre allergisk over for kokos, så jeg kunne godt bruge et råd om, hvad man kan bruge som alternativ til kokosmælken?

  14. Helle Andersen

    Virkelig lækker ret – hele familien var vilde med den og de er ellers ikke fan af vegetarretter

  15. aldrig fået Dahl før og dermed heller aldrig lavet det før – men igen en ret som er kommet for at blive i fremtiden. Er ret vilde med dine vegetar retter som vi har lavet indtil nu, og dejligt med lækre alternativer til kødfrie dage (og så er de ovenikøbet billige at lave) – igen igen en dejlig ret

  16. Michelle Toxværd Allermann

    Mega lækkert

  17. Hej
    Der står 2 dl vand under ingredienser, men 1 dl vand i senere i teksten. Er det 1 eller 2 dl jeg skal bruge?
    Dbh. Christina

4.12 from 35 votes (30 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*