Det her er altså bare super lækkert og en ret man ikke må snyde sig selv for. Man kan i princippet købe både pitabrød og kyllingshawarma færdiglavede, men hvis man har lidt ekstra tid, vil jeg klart anbefale at lave det hele fra bunden – det smager bare 10 gange så godt, det er billigere og så tager det altså heller ikke ret meget længere tid 😉
Hjemmelavede pitabrød med kyllingshawarma og salat
Ingredienser
Kyllingshawarma
- 400 g kyllingbryst, lårfilet el. inderfilet
- 1 spsk olie
- 2 spsk citronsaft
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk koriander
- 0,5 tsk cayennepeber el. chilipulver
- 1 tsk salt
- evt 0,25 tsk kanel el. kardemomme
Tilbehør
- 1 portion fuldkorns pitabrød (opskrift)
- 0,5 iceberg (el. anden salat)
- 1 peberfrugt
- 125 g tomater el. cherrytomater
- 0,5 agurk
- 1 alm. løg
- evt. cremefraiche dressing
Sådan gør du
- Bag pitabrødene som anvist i opskriften – du kan også bruge færdigkøbte.
Kyllingshawarma
- Skær kyllingen i tynde strimler og kom den i en frysepose.
- Tilsæt olie, citron, hvidløg og krydderier til kyllingen, og bland det rundt. Lad kyllingen trække i minimum 30 minutter – gerne længere.
- Opvarm en pande og svits kyllingen til stykkerne er gennemstegt ca. 5 minutter. Servér kyllingen sammen med lun pita og salat, evt. med en klat dressing til.
Tilbehør
- Vask og snit salat og grøntsager i skiver. I kan bruge alle de grøntsager I godt kan lide f.eks. majs, ærter, radiser, revet gulerod, spidskål, osv.
Hej. Tror du man vil kunne lægge kyllingen i marinaden natten over?
Mvh Malene
Det bliver den kun bedre af 🙂