hvide bønner i tomatsauce

Hvide bønner og svampe i italiensk tomatsauce

En rigtig hygge-ret, som spises med masser af godt fuldkornsbrød til. Husk at de tørrede bønner skal ligge i blød i 12 timer og koges inden brug. Alternativt kan du bruge butter beans på dåse.

hvide bønner i tomatsauce

Hvide bønner og svampe i italiensk tomatsauce

4.08 fra 14 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Ret Vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 150 g hvide bønner, tørrede kan erstattes med en dåse butterbeans
  • 1 bakke champignoner
  • 1 alm. løg
  • 2 ds flåede tomater
  • 140 g tomatpure
  • 1 dl vand (el. rødvin)
  • 2 gulerødder
  • 5 fed hvidløg
  • chili el. cayennepeber efter smag
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk basilikum
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk oregano
  • salt og peber
  • 1 spsk olie til stegning
  • 125 g cheasy mozzerella 13%

Tilbehør

  • fuldkornsbrød, miniflutes eller baguettes

Sådan gør du
 

  • De tørrede bønner sættes i blød i 10-12 timer og koges 1-1,5 time (se posen!). Alternativt kan bruges butter beans på dåse.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask champignonerne grundigt for jord og skær dem i skiver.
  • Løg og hvidløg skrælles og hakkes fint. Gulerødder skrælles og rives fint.
  • Opvarm lidt olie i en gryde. Svits champignonerne til de gyldne. Tilsæt de hvide bønner og lad dem riste med et par minutter. Hæld champignoner og bønner over i et ildfast fad.
  • Svits løg og hvidløg kort i gryden. Tilsæt flåede tomater, vand, tomatpure, revet gulerod, sukker og krydderier.
  • Lad tomatsaucen simre 10-15 minutter (gerne længere) til det hele er kogt sammen. Smag til med salt, peber og sukker.
  • Hæld saucen over champignon og bønner, og drys herefter med revet mozzerella. Det hele bages i ovnen 5-10 minutter til osten er smeltet.
  • Retten serveres med masser af godt fuldkornsbrød.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
4.08 from 14 votes (14 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*