hvide enchiladas med kylling

Hvide enchiladas med kylling, grønt og blomkålsbechamel

Jeg elsker enchiladas og de kan simpelthen varieres på så mange måder. I denne hvide udgave er de lavet med pulled chicken, grøntsager og en lækker cremet blomkåls-ostesauce 🙂

Hvide enchiladas med kylling, grønt og blomkålsbechamel

4 from 3 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Kylling, Mexicansk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 400 g kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet

  • 2 alm. løg

  • 1 fed hvidløg

  • 75 g frisk spinat

  • 1 ds majs

  • 1 tsk spidskommen

  • 0,5 tsk koriander

  • 1 lime, saften

  • salt og peber

  • olie til stegning

  • Blomkålsbechamel
  • 1 blomkål

  • 2 dl minimælk

  • 75 g revet mozzerella 13%

  • 0,5 tsk muskatnød

  • salt

  • Andet
  • 6 fuldkornstortillas

  • revet mozzerella 13%

  • evt. forårsløg, hakket

Sådan gør du

  • Kog kyllingen i 20 minutter i letsaltet vand.
  • Lad kyllingen stå og trække i vandet til den skal bruges.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Blomkålsbechamel
  • Vask blomkålen, fjern bladene og skær resten i grove buketter.
  • Kom blomkål i en gryde og fyld op med vand til blomkålen er halvt dækket.
  • Damp blomkålen under låg til den er mør.
  • Hæld vandet fra, tilsæt revet ost og mælk lidt ad gangen. Blend saucen helt jævn og tilsæt mælk indtil saucen har den ønskede tykkelse. Pas på du ikke tilføjer for meget mælk, da kogt blomkål er meget blød i sig selv.
  • Tilsæt muskatnød og smag til med salt.
  • Fyld
  • Hak løg og hvidløg fint, vask spinaten grundigt og hæld vandet fra majsene. Tag kyllingen op af vandet og brug 2 gafler til at trække den fra hinanden i strimler.
  • Opvarm 1 spsk olie på en pande ved middelvarme. Steg løgene til de er klare. Tilsæt spinat og hvidløg, lade det stege til spinaten er faldet sammen.
  • Tilsæt majs, krydderier, saften fra 1 lime samt “pulled” kylling og bland det sammen med grøntsagerne på panden. Smag til med salt og peber.
  • Enchiladas
  • Fordel kyllingefyldet i tortillasene, fold siderne ind og rul dem sammen.
  • Læg rullerne i et ildfastfad.
  • Hæld bechamelsaucen over rullerne, og drys med lidt revet ost. (har du meget bechamelsauce, kan du sagtens gemme resten i fryseren og bruge i lasagne eller en pastaret).
  • Bag enchiladasene i ovnen i ca. 15-20 minutter til osten er gylden.
  • Server evt. med et drys hakket forårsløg.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*