Der er simpelthen ikke noget som en skinkestang med cremet fyld – det er bare 80er mad når det bedst (og tungest) 😀 Jeg har lavet en lettere udgave, hvor butterdejen er skiftet ud med en brøddej med fuldkorn. Skinkestangen er stadig super lækker, men mætter noget mere i denne udgave. Stangen serveres med en super simpel kålsalat.
Skinkestang m. fuldkorn og sprød kålsalat
Antal
4
personerForberedelsestid
30
minutesTilberedningstid
25
minutesHævetid
40
minutesFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
- Dej
25 g gær
3 dl lunken vand
2 spsk olie
1 tsk salt
1 tsk sukker
150 g grahamsmel
350 g hvedemel
1 æg til pensling
- Fyld
1 bk champignon
1 spsk olie til stegning
1 bundt forårsløg
150 g skinke i strimler el. tern
200 g flødeost f.eks. philadelphia
1 peberfrugt
1 tsk sennep
- Kålsalat
1 ps kålblanding
1 ds kikærter
2,5 dl fraiche 5%
1 fed hvidløg
1 spsk citronsaft
salt og peber
evt et skvæt chilisauce hvis man er til det
Sådan gør du
- Dej
- Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker, salt og olie, og rør det ud.
- Tilsæt fuldkornsmel og derefter hvedemel lidt af gangen til dejen er fast og let klæbrig.
- Ælt dejen godt, gerne 5-10 minutter hvis du har tid – tro mig det gør en kæmpe forskel for dejen.
- Lad dejen hæve tildækket i 40 minutter. Har du god tid må den gerne hæve længere – giv den da en lille æltetur halvvejs.
- Fyld
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Vask og skær champignoner i skiver. Rist dem på panden i lidt olie til væden er kogt væk og de er let gyldne.
- Forårsløgene rengøres og skæres i skiver. Skær peberfrugten i tern.
- Bland ristede champignon, peberfrugt, flødeost, forårsløg og skinke sammen i en skål og stil til side.
- Skinkestang
- Ælt dejen og rul den ud til en stor firkant af ca. 3 mm tykkelse.
- Læg dejen over på en bageplade med bagepapir – det er vigtigt for stangen er svær at flytte når den først er lavet.
- Forestil dig at dejen deles op i 3 lige store dele. Fordel fyldet på den midterste del. Skær de to yderste dele i skrå strimler ind mod fyldet, flet enderne ind over, inden du fletter siderne indover skiftevis.
Micky cheng har lavet en rigtig god video hvor man kan se hvordan man skærer og fletter . - Pensl skinkestangen med pisket æg og drys evt. med lidt sesam.
- Skinkestangen bages i ovnen i 20-25 minutter til den er gennembagt og gylden.
- Kålsalat med kikærter
- Hæld lagen fra kikærterne og kom dem i en skål sammen med kålblandingen.
- Rør dressingen sammen og bland den i salaten. Smag til.
- Server den sprøde kålsalat til den færdige skinkestang.
Kan skinke stangen fryses?
Det står øverst i opskriften 😉
Super lækker skinkestang. Tak for denne lækre opskrift
Velbekomme 🙂