Skinkestang

Skinkestang m. fuldkorn og sprød kålsalat

Der er simpelthen ikke noget som en skinkestang med cremet fyld – det er bare 80er mad når det bedst (og tungest) 😀 Jeg har lavet en lettere udgave, hvor butterdejen er skiftet ud med en brøddej med fuldkorn. Skinkestangen er stadig super lækker, men mætter noget mere i denne udgave. Stangen serveres med en super simpel kålsalat.

Skinkestang m. fuldkorn og sprød kålsalat

4 from 8 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Dansk, Svinekød
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

25

minutes
Hævetid

40

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Dej
  • 25 g gær

  • 3 dl lunken vand

  • 2 spsk olie

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk sukker

  • 150 g grahamsmel

  • 350 g hvedemel

  • 1 æg til pensling

  • Fyld
  • 1 bk champignon

  • 1 spsk olie til stegning

  • 1 bundt forårsløg

  • 150 g skinke i strimler el. tern

  • 200 g flødeost f.eks. philadelphia

  • 1 peberfrugt

  • 1 tsk sennep

  • Kålsalat
  • 1 ps kålblanding

  • 1 ds kikærter

  • 2,5 dl fraiche 5%

  • 1 fed hvidløg

  • 1 spsk citronsaft

  • salt og peber

  • evt et skvæt chilisauce hvis man er til det

Sådan gør du

  • Dej
  • Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker, salt og olie, og rør det ud.
  • Tilsæt fuldkornsmel og derefter hvedemel lidt af gangen til dejen er fast og let klæbrig.
  • Ælt dejen godt, gerne 5-10 minutter hvis du har tid – tro mig det gør en kæmpe forskel for dejen.
  • Lad dejen hæve tildækket i 40 minutter. Har du god tid må den gerne hæve længere – giv den da en lille æltetur halvvejs.
  • Fyld
  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Vask og skær champignoner i skiver. Rist dem på panden i lidt olie til væden er kogt væk og de er let gyldne.
  • Forårsløgene rengøres og skæres i skiver. Skær peberfrugten i tern.
  • Bland ristede champignon, peberfrugt, flødeost, forårsløg og skinke sammen i en skål og stil til side.
  • Skinkestang
  • Ælt dejen og rul den ud til en stor firkant af ca. 3 mm tykkelse.
  • Læg dejen over på en bageplade med bagepapir – det er vigtigt for stangen er svær at flytte når den først er lavet.
  • Forestil dig at dejen deles op i 3 lige store dele. Fordel fyldet på den midterste del. Skær de to yderste dele i skrå strimler ind mod fyldet, flet enderne ind over, inden du fletter siderne indover skiftevis.
    Micky cheng har lavet en rigtig god video hvor man kan se hvordan man skærer og fletter .
  • Pensl skinkestangen med pisket æg og drys evt. med lidt sesam.
  • Skinkestangen bages i ovnen i 20-25 minutter til den er gennembagt og gylden.
  • Kålsalat med kikærter
  • Hæld lagen fra kikærterne og kom dem i en skål sammen med kålblandingen.
  • Rør dressingen sammen og bland den i salaten. Smag til.
  • Server den sprøde kålsalat til den færdige skinkestang.

8 Comments

  1. Annemette Bertelsen

    Kan skinke stangen fryses?

  2. Anita Mølgaard Jensen

    Super lækker skinkestang. Tak for denne lækre opskrift

  3. Torben Angel

    Super lækker ret. Kan dog ikke forstå, at der står 30 minutters forberedelse, når hævetiden alene er på 40 minutter. Så for mig, har det altså taget lidt længere tid end angivet, og derfor 4 stjerner i stedet for fem 🙂

  4. Hanne Kargo

    Vildt lækkert! Skønt at butterdejen er skiftet ud. Smager drøn godt!

  5. Gitte Heiselberg

    Virkelig lækker og nem at lave

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*