Indisk kartoffelcurry med brød

Indisk kartoffelcurry med hjemmelavede madbrød

I dag skal vi have en super lækker vegetarret i form af indisk kartoffelcurry med hjemmelavede og lynhurtige madbrød 🙂 Madbrødet skal ikke hæve og kommes i en kold ovn og bages 25 minutter – så det er utrolig nemt, og kræver ikke den store indsats, velbekomme 😀

Indisk kartoffelcurry med hjemmelavede madbrød

4 from 28 stemmer
Opskriften er lavet af Britt // Sund på budget Ret Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutter
Tilberedningstid

40

minutter
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 500 g 500 kartofler

  • 2 2 alm. løg

  • 2 fed 2 hvidløg

  • 1 1 peberfrugt

  • 2 dl 2 røde linser

  • 1,5 spsk 1,5 garam masala eller tandoori krydderi

  • 1 tsk 1 spidskommen

  • 1 tsk 1 koriander

  • 1 ds 1 hakkede tomater

  • 4 dl 4 vand

  • 400 ml 400 kokosmælk

  • 1 1 bouillonterning

  • salt og peber

  • olie til stegning

  • Tilbehør
  • 1 portion 1 hjemmelavet madbrød (se opskrift)

Sådan gør du

  • Start med at få madbrødene i ovnen (se opskrift).
  • Kartofler skrælles og skæres i grove tern.
  • Skræl løg og hvidløg og hak dem i fine tern. Peberfrugten skæres i tern.
  • Opvarm lidt olie i en stor gryde, og svits løg og hvidløg kort. Tilsæt krydderi og svits dem kort med.
  • Tilsæt kartofler og peberfrugt – Svits det hele kort.
  • Tilsæt linser, vand, hakkede tomater, bouillon og kokosmælk, og lad retten simre i 20 minutter til linser og kartofler er mører.
  • Smag retten til med salt og peber, og server med groft madbrød.

10 Comments

  1. Jesper Nielsen

    Den er super lækker. Har lavet den flere gange nu, og den er et hit hver gang.
    Bruger dog en hønse bouillonterning, da jeg synes den giver en mere fyldig smag, eller hvis man er fræk, så kog en hel kylling, og kog kyllingefonden ind og brug denne. Kyllinge kødet er lækkert i retten, og man kan altid bruge resten af kødet i en tartelet, eller i en suppe

    • Britt // Sund på budget

      Dejligt at den kan bruges 🙂
      Grunden til at der bruges grøntsagsbouillon i retten er fordi det er en vegetarret 😉 men er man ikke fanatisk kan man som du sagtens bruges kylling eller anden fond 🙂

  2. En stor favorit herhjemme, hvor det ellers kan være svært at overbevise manden om, at vegetarmad godt kan være et godt og ordentligt hovedmåltid!

    • Britt // Sund på budget

      Hvor er dejligt at høre 😀 Jeg bruges også altid denne ret, når jeg skal overbevise vegetar-skeptikere 😉 😀

  3. Mums! Både far, mor og tumling på 17 måneder var svært begejstrede

  4. En favorit herhjemme og vil i øvrigt sige at jeg elsker dine retter og bruger det som inspiration til madplanen hver uge ☺️

  5. Endnu en yderst velsmagende ret fra dig Britt. Vi har været på dine madplaner igennem et halvt år snart og vi er blevet dybt afhængige. Du er simpelthen genial og jeg gør alt for at mine venner og bekendte ikke er i tvivl om at de har hørt om sund på budget. Kæmpe tak!!

  6. Den smagte mega godt dog ville det have været rart at blive opmærksom på det er en stærk ret og man skulle pas med grama masala og jeg synes det er nice du laver madplaner til 2 voksne og 2 børn men hvis du er sød at skrive at man skal være opmærksom på den ret man skal have er stærk da jeg serverede den for min 11 måneder gammel baby og hun fik dog kun kartofler da selv ret var alt for stærkt

    Men vi er fan

  7. Den smagte mega godt dog ville det have været rart at blive opmærksom på det er en stærk ret og man skulle pas med grama masala og jeg synes det er nice du laver madplaner til 2 voksne og 2 børn men hvis du er sød at skrive at man skal være opmærksom på den ret man skal have er stærk da jeg serverede den for min 11 måneder gammel baby og hun fik dog kun kartofler da selv ret var alt for stærkt

    Men vi er fan

  8. Igen en vegetar ret som jeg er sikker sikker på ville kunne overbevise enhver skeptiker om at vegetar mad smager fantastisk – den her ret er så absolut en af favoritterne indtil nu
    Jeg har gennem de sidste par måneder brugt madplanerne og en af de virkelig lækre bonusser der er fulgt med er at jeg har lært at lave velsmagende (og må jeg tilføje meget let at lave) vegetar retter – vi elskede den begge to herhjemme og den skal klart bruges igen

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*