Indisk kartoffelcurry med hjemmelavede madbrød

I dag skal vi have en super lækker vegetarret i form af indisk kartoffelcurry med hjemmelavede og lynhurtige madbrød 🙂 Madbrødet skal ikke hæve og kommes i en kold ovn og bages 25 minutter – så det er utrolig nemt, og kræver ikke den store indsats, velbekomme 😀

Print Recipe
Indisk kartoffelcurry
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Kartoffelcurry
  • 500 g kartofler
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 peberfrugt
  • 2 dl røde linser
  • 1,5 spsk garam masala eller tandoori krydderi
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 1 ds hakkede tomater
  • 3-4 dl vand
  • 400 ml kokosmælk
  • 1 bouillonterning
  • salt og peber
  • olie til stegning
Tilbehør
  • 300 g ris eller grov bulgur
  • hjemmelavet madbrød se opskrift
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Kartoffelcurry
  • 500 g kartofler
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 peberfrugt
  • 2 dl røde linser
  • 1,5 spsk garam masala eller tandoori krydderi
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 1 ds hakkede tomater
  • 3-4 dl vand
  • 400 ml kokosmælk
  • 1 bouillonterning
  • salt og peber
  • olie til stegning
Tilbehør
  • 300 g ris eller grov bulgur
  • hjemmelavet madbrød se opskrift
Instruktioner
  1. Kartofler skrælles og skæres i grove tern.
  2. Skræl løg og hvidløg og hak dem i fine tern. Peberfrugten skæres i tern.
  3. Opvarm lidt olie i en stor gryde, og svits løg og hvidløg kort. Tilsæt krydderi og svits dem kort med.
  4. Tilsæt kartofler og peberfrugt - Svits det hele kort.
  5. Tilsæt linser, vand, hakkede tomater, bouillon og kokosmælk, og lad retten simre i 20 minutter til linser og kartofler er mører.
  6. Kog risen som anvist på posen.
  7. Smag retten til med salt og peber, og server med kogte ris eller bulgur samt groft madbrød.
Recipe Notes

Pris pr person: 8-9 kr

Del denne opskrift
 
Print Recipe
Grove madbrød
Region Bagværk
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 1 pk gær
  • 4 dl vand lunkent
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg presset eller finthakket
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk timian
  • 4,5 dl fuldkornsmel f.eks. grahamsmel
  • 3,5 dl hvedemel
  • evt. solsikkekerner som drys på toppen
Region Bagværk
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 1 pk gær
  • 4 dl vand lunkent
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg presset eller finthakket
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk timian
  • 4,5 dl fuldkornsmel f.eks. grahamsmel
  • 3,5 dl hvedemel
  • evt. solsikkekerner som drys på toppen
Instruktioner
  1. Opvarm vandet til det er lunkent/håndvarmt og rør gæren ud i vandet.
  2. Tilsæt salt, sukker, æg, rosmarin, timian og hvidløg.
  3. Tilsæt fuldkornsmelet og rør det ud i dejen.
  4. TIlsæt hvedemel lidt ad gangen. Dejen skal være meget klistret (næsten grødagtig) ellers risiskere du at den ikke vil hæve.
  5. Læg bagepapir på en bageplade og klat dejen ud til ca. 12 boller/klatter. Dejen vil ikke kunne formes til boller, men forsøg så godt som muligt. Drys evt. med lidt solsikkefrø eller lign.
  6. Bagepladen sættes i en kold ovn (det er vigtigt!), og bages ved 225 grader i 18-22 minutter. Hold øje med dem undervejs.
Recipe Notes

Pris: ca. 1 kr pr. bolle

Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *