jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe med bagt torsk

En rigtig lækker suppe med bagt torsk, som også er meget velegnet som forret f.eks. til nytår eller andre festlige lejligheder 🙂

Jordskokkesuppe med bagt torsk

4 from 8 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Fisk, Suppe
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

30

minutes
Frysegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 0,5 kg 0,5 jordskokker

  • 0,5 kg 0,5 kartofler

  • 2 2 alm løg

  • 2 fed 2 hvidløg

  • 1 liter 1 vand

  • 2 2 bouillonterninger

  • 2 tsk 2 timian

  • 2,5 dl 2,5 madlavningsfløde

  • salt og peber

  • Bagt torsk
  • 225 g 225 torskefileter

  • 1 klat 1 smør eller olie

  • citronsaft

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • fuldkornsbaguettes

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skræl og vask jordskokker, kartofler og løg, og skær dem i tern.
  • Kom jordskokker, løg og kartofler i en gryde med hvidløg, 1 liter vand, bouillonterninger og timian.
  • Lad suppen simre til kartofler og jordskokker er møre (imens går du igang med torsken), og blend suppen helt jævn.
  • Tilsæt madlavningsfløde og smag suppen til.
  • Bagt torsk
  • Kom torskefileterne i et ildfast og kom en klat smør ved samt citronsaft. Drys med salt og peber.
  • Bag torsken i ovnen i 15 minutter.
  • Del torsken over i mindre stykker, så der er et stykke torske pr. portion.
  • Server jordskokkesuppen med et stykke torsk på toppen, lunt fuldkornsbrød og evt. lidt persille til pynt.

Noter

  • Bryder man sig ikke om torsk, kan man også bruge kogt eller grillet kylling på toppen.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*