Rød linsesuppe med fraiche og rugbrødscroutoner

Print Recipe
Rød linsesuppe med fraiche og rugbrødscroutoner
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
Ingredienser
Rød linsesuppe
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 knoldselleri
  • 5 gulerødder
  • 1 dåse flåede tomater
  • 7 dl vand
  • 1 bouillonterning kylling el. grøntsag
  • 200 g røde linser, tørrede
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk cayennepeber eller chili
  • rigeligt salt og peber
Tilbohør
  • 4 skiver rugbrød
  • 1 spsk olie
  • salt og peber
  • fraiche 5%
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
Ingredienser
Rød linsesuppe
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 knoldselleri
  • 5 gulerødder
  • 1 dåse flåede tomater
  • 7 dl vand
  • 1 bouillonterning kylling el. grøntsag
  • 200 g røde linser, tørrede
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk cayennepeber eller chili
  • rigeligt salt og peber
Tilbohør
  • 4 skiver rugbrød
  • 1 spsk olie
  • salt og peber
  • fraiche 5%
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skræl og skær løg, knoldselleri og gulerødder i grove stykker. Pil hvidløg.
  3. Kom vand, grøntsager, flåede tomater og bouilloterning i en stor gryde og lad det simre til grøntsagerne er møre. Blend suppen jævn.
  4. Tilsæt røde linser, spidskommen og cayennepeber/chili, og lad det koge med i suppen i 20 minutter. Smag suppen til med krydderier samt salt og peber.
Rugbrødscroutoner
  1. Skær rugbrød i tern og fordel ternene på en bageplade med bagepapir.
  2. Dryp lidt olie på rugbrødet, og drys med salt. Bag dem i ovnen i ca. 6-8 minutter til de er sprøde - rør evt i ternene undervejs.
  3. Servér suppen med de sprøde rugbrødscroutoner og en klat fraiche.
Recipe Notes

Pris pr person: 6-7 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*