Kartoffelfrittata

Frittata er en italiensk ret, og kan vel nemmest beskrives som en slags æggekage eller bundløs tærte. De kommer i mange afskygninger – denne er lavet med kartofler og skinke 😛 Frittata laves normalt i en pande der kan komme i ovnen, men sådan én ejer jeg ikke, så jeg plejer at lave den i et ildfastfad.

Kartoffelfrittata

5 from 2 votes
Recipe by Britt // Sund på budgetCourse: Italiensk, Svinekød
Antal

4

personer
Forberedelsestid

25

minutes
Tilberedningstid

25

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • 500 g kartofler, kogte (evt. en rest kogte kartofler fra dagen før)

  • 1 peberfrugt

  • 0,5 – 1 bundt forårsløg

  • 200 g squash, spinatblade, grønne bønner, broccoli eller andet grønt

  • olie til stegning

  • 1 pk skinke el. kylling i tern

  • 6 æg

  • 1 dl minimælk

  • 2 tsk timian (el. basilikum, purløg)

  • 1 tsk salt

  • peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Hvis du ikke på forhånd har kogt kartoflerne, start da med at skrælle el. skrubbe kartoflerne og kog dem i letsaltet vand til de møre men stadig har bid.
  • Del kartoflerne i grove stykker, skær peberfrugten og forårsløgene i skiver.
  • Pisk æg sammen med mælk og krydderier.
  • Opvarm 1 spsk olie på panden og rist kartofler, peberfrugt, forårsløg samt anden grønt ca. 5 minutter på panden. (Kan din pande tåle at komme i ovnen, tilsætter du skinke og æggemasse – kom panden i ovnen).
  • Smør et ildfastfad med lidt fedtstof eller for det med bagepapir. Hæld kartofler og grøntsager over i fadet. Tilsæt skinke og æggemassen.
  • Bag frittataen i ovnen i ca. 25-30 minutter til æggemassen er fast.
  • Frittataen kan serveres som den er, eller sammen med en skive rugbrød eller tomatsalat.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*