Vegetacos

Vegetacos med linsefyld og tomatsalsa

3 from 5 votes
Recipe by Britt // Sund på budgetCourse: Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • Tacofyld
  • 1 alm. løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 peberfrugt

  • 250 g røde linser, tørrede

  • 140 g tomatpure

  • 1 tsk spidskommen

  • 1 tsk paprika

  • 1 tsk oregano

  • chili eller cayennepeber efter smag

  • 7 dl vand

  • 1 bouillonterning grøntsag

  • salt og peber

  • Tomatsalsa
  • 500 g tomater el. cherrytomater

  • 1 peberfrugt

  • 1 stort løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 spsk olie

  • 1 spsk balsamico

  • 1 tsk sukker

  • 1 tsk basilikum

  • chili efter smag

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 1 pk taco skaller, 12 stk

  • evt. revet cheddar, avocadotern, jalapenos, creme fraiche, lime, osv.

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Tacofyld
  • Hak løg, hvidløg og peberfrugt fint.
  • Opvarm olien på en pande, og svits løg, hvidløg og peberfrugt ved middelvarme i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt linser, krydderier, vand og bouillonterning, og lad det simre i 20-25 minutter til vandet er kogt ind og linserne er møre – rør lidt undervejs, så det ikke brænder på.
  • Smag til med salt og peber.
  • Tomatsalsa
  • Vask og skær tomaterne og peberfrugten i små fine tern. Skræl løg og hvidløg, og hak dem fint.
  • Bland en dressing af olie, balsamico, sukker og krydderier.
  • Vend tomat, peberfrugt, løg og hvidløg sammen med dressingen. Smag salsaen til med salt og peber.
  • Lad gerne salsaen trække i køleskabet 30 minutter.
  • Taco skaller med fyld
  • Lun skallerne i ovnen som anvist på pakken. Servér dem med linsefyld og tomatsalsa.
  • Skallerne kan også serveres med avocadotern, jalapenos, revet cheddar, creme fraiche, osv.

3 Comments

  1. Virkelig lækker ret. Mine to drenge på 11 og 14 var meget skeptiske – men de var vilde med det. Tak for dejligt indspark.

  2. Tak for mad. Vi er en familie der øver os på det her med en ugentlig vegetar ret, og i dag har hele familien flere gange kigget i gryden og spurgt, tror du det der smager godt?svaret er JA. Det eneste jeg kan undre mig er portionsstørrelser, at all den fyld skulle kunne være i 12 tacoskaller er os en gåde. Men gad vide om resten kan fryses ned til næste taco tirsdag.?
    I forhold til salsaen/tomatsalaten vil jeg gerne anbefale at skære midten ud af de store tomat, da den ellers godt kan blive meget våd.
    Men helt klart en ret som gik rent ind i et skeptisk hjem. Så tak for mad

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*