En skøn og traditionel gratin med blomkål og spinat 🙂 Kan spises som den er eller sammen med en god salat eller kylling.
Kartoffelgratin med blomkål og spinat
Ingredienser
- 750 g kartofler
- 1 blomkål
- 250 g helbladet spinat optøet
- 1 løg
- 4 æg
- 2 dl revet parmesan
- 1 dl rasp
- 2 dl fraiche 5%
- 0,5 tsk muskatnød
- 1,5 tsk salt
- peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Vask, skræl og riv kartoflerne og blomkål, og vriden væden fra (brug evt. et viskestykke). Optø spinaten og vrid den for væde-
- Pil løget og hak det fint.
- Pisk æg, fraiche, muskatnød samt salt og peber sammen i en skål.
- Bland rasp og revet parmesan.
- Vend kartofler, blomkål, spinat og løg sammen med æggebladingen og halvdelen af parmesan/raspen.
- Fordel det i et ildfast fad og hæld resten af parmesanbladingen over.
- Bag gratinen i ovnen i ca. 45 minutter til den er gylden og kartoflerne møre.
- Spis den som den er eller server med kylling og lidt salat.
nsker du at se næringsindholdet på opskrifterne?
Så bliv medlem og få adgang med det samme.
Så bliv medlem og få adgang med det samme.
Kan man bruge frisk spinat?