gratin

Kartoffelgratin med blomkål og spinat

En skøn og traditionel gratin med blomkål og spinat 🙂 Kan spises som den er eller sammen med en god salat eller kylling.

gratin

Kartoffelgratin med blomkål og spinat

4.34 fra 3 stemmer
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Ret One pot, Vegetarisk
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 750 g kartofler
  • 1 blomkål
  • 250 g helbladet spinat optøet
  • 1 løg
  • 4 æg
  • 2 dl revet parmesan
  • 1 dl rasp
  • 2 dl fraiche 5%
  • 0,5 tsk muskatnød
  • 1,5 tsk salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask, skræl og riv kartoflerne og blomkål, og vriden væden fra (brug evt. et viskestykke). Optø spinaten og vrid den for væde-
  • Pil løget og hak det fint.
  • Pisk æg, fraiche, muskatnød samt salt og peber sammen i en skål.
  • Bland rasp og revet parmesan.
  • Vend kartofler, blomkål, spinat og løg sammen med æggebladingen og halvdelen af parmesan/raspen.
  • Fordel det i et ildfast fad og hæld resten af parmesanbladingen over.
  • Bag gratinen i ovnen i ca. 45 minutter til den er gylden og kartoflerne møre.
  • Spis den som den er eller server med kylling og lidt salat.
nsker du at se næringsindholdet på opskrifterne?
bliv medlem og få adgang med det samme.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*