Kartoffeltærte er bare en sikker favorit, hvis man i forvejen er lige så begejstret for traditionel kartoffelpizza som jeg er. Vejret indbyder til hyggemad, og der synes jeg bestemt at kartoffeltærte passer perfekt ind. Husk at det er vigtigt at forbage bunden for at den bliver sprød og lækker 🙂

Kartoffeltærte med bacon og squash
Ingredienser
Tærtedej
- 150 gram grahamsmel eller anden fuldkornsmel
- 100 gram havregryn
- 4 spsk hvedemel
- 2 spsk olie
- 4 spsk fraiche 5%
- 0,5 tsk salt
- 1 dl vand
Fyld
- 500 g kartofler
- 1 squash
- 1 pk bacon i tern, fedtreduceret
- 2 alm. løg
- 6 æg
- 250 g cheasy fraiche 5% el. hytteost 1,5 %
- 2 tsk rosmarin
- salt og peber
Gnavegrønt
- 0,5 agurk i stave
- 4 gulerøddder i stave
Sådan gør du
Tærtedej:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
- Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
- Forbag tærtebunden i 15 minutter.
Fyld:
- Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
- Rengør squash og løg, og skær dem i tern.
- Steg bacontern sprøde på en pande. Vend kartofler, løg, squash samt rosmarin sammen med bacon på panden, og steg 1-2 minutter. Fordel fyldet på den forbagte tærtebund.
- Pisk æg og hytteost samt salt og peber sammen i en skål og hæld herefter æggemassen udover tærten.
- Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
- Serveres med gnavegrønt.
Pingback: Sund madplan uge 43 - Sund på budget
Hej.
Kan man evt. lave en anden “masse” til at hælde over fyldet, som ikke indeholder æg? Vi har nemlig en søn med ægge-allergi
Det har jeg desværre ingen erfaring med.
Øv, der stod ikke hytteost på indkøbslisten 🙁 Kan man ikke bruge cremefraiche i stedet?
Som der står oppe i ingredienslisten kan du bruge hytteost eller fraiche, og af samme grund er der ikke hytteost på ugens indkøbsliste.